NEVJEROJATNI TRENDOVI

Tradicionalna bijela vjenčanja odlaze u prošlost?!

15.03.2013 u 09:40

Bionic
Reading

Premda su jedno kratko vrijeme bila popularna bijela vjenčanja nakon svadbe princa Williama i Kate Middleton, taj se trend nije zadržao

Ako ste ove godine pozvani na jedno ili više vjenčanja, nemojte se iznenaditi kad vas mlada i mladoženja dočekaju u ljubičastom izdanju. Trendovi, naime, pokazuju da su u svijetu vjenčanja stalno samo promjene, a ove je godine najveći hit - šarenilo.

Izvješće britanskih organizatora vjenčanja pokazuje da su tradicionalna bijela vjenčanja otišla u prošlost. Tomu je najviše pridonio utjecaj raznih reality showova, tvrde organizatori vjenčanja. Upravo zato nije čudno što sve više vjenčanja nalikuje kakvim filmskim scenama i to ne onim lijepima. Najčešće je sve puno šarenila i šljokica pa vjenčanja više nalikuju kakvom sajmu nego svečanoj svadbi.

Iako su jedno kratko vrijeme bila popularna bijela vjenčanja nakon svadbe princa Williama i Kate Middleton, taj se trend nije zadržao. Tek 14 posto ispitanika u istraživanju izrazilo je želju za takvim vjenčanjem. Većini ostalih tradicionalna vjenčanja su 'previše dosadna'.

Sve su popularnija civilna vjenčanja jer sve veći broj mladenaca ne želi crkveno vjenčanje. Iako većina ispitanika smatra kako su vjenčanja preskupa, spremni su izdvojiti veliku svotu novca za najvažniji dan u životu.

Trendovi pokazuju da se prije vjenčanja i muškarci sve češće uljepšavaju. Ono što je nekada bilo rezervirano isključivo za žene – izbjeljivanje zubi, sunčanje u solariju, čupanje dlačica i pramenovi na kosi – sada uoči vjenčanja čine i muškarci.

'Neki se trendovi nikada neće promijeniti, ali čini se da klasična vjenčanja polako odlaze u prošlost. Ove godine definitivno nisu tražena. Promijenili su se i muškarci koji uoči vjenčanja postaju pravi metroseksualci', istaknula je stručnjakinja za vjenčanja Kate Thompson.