ADRESA ZA NAJBOGATIJE

Tko živi u najskupljim stanovima na svijetu?

04.03.2013 u 10:51

Bionic
Reading

Naftni magnati, šeici, ruski oligarsi, kazahstanska pjevačica i dečko Naomi Campbell vlasnici su stanova u najskupljoj nekretnini na svijetu

U stambenom bloku u središtu Londona cijene su stanova takve da ih si mogu priuštiti samo najbogatiji ljudi na svijetu pa vlasnici raskošnih stanova u luksuznom One Hyde Parku štite svoj identitet. Ipak, otkriveno je da su članovi malog i ekskluzivnog kluba stanara staklenog tornja u Knightsbridgeu naftni magnati, pjevačica iz Kazahstana i arapski šeici.

Svi su oni vlasnici stanova u nekretnini koja se smatra najskupljim stambenim objektom na svijetu, a koju su izgradili tajkuni Christian i Nick Candy, koji imaju stanove na desetom katu vrijedne 15 i 12 milijuna eura, piše Mail Online.

Među njihovim su susjedima katarski premijer šeik Hamad bi Džasim bin Džaber al Tani, vlasnik stana koji se prostire od 11. do 13. kata zgrade, vrijednog 14 milijuna eura.

U članku objavljenom u Vanity Fairu piše da je jedan od vlasnika i najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov, kazahstanska pjevačica Anar Aitzhanova, šeik Muhamed Saud Sultan al Kasim, nigerijska naftašica Folorunsho Alakija te tajvanski poduzetnik Wong Wen Young.

Vladislav Doronin, dečko Naomi Campbell, također posjeduje stan, ali vjeruje se da slavni supermodel ne dijeli vlasništvo nad tom nekretninom.

Stanovi imaju veličanstven panoramski pogled na Hyde Park i Knightsbridge, a mnogi vlasnici koristili su svoje off-shore tvrtke prilikom kupnje da bi skrili svoj identitet. Provjerite kako izgleda najskuplja nekretnina na svijetu.

One Hyde Park