U DOBRU I ZLU

Tko su rekorderi po broju brakova?

21.03.2013 u 13:32

Bionic
Reading

Američka glumica Zsa Zsa Gabor udavala se čak devet puta, a u stopu je slijedi slavna Elizabeth Taylor koja je 'da' rekla osam puta. Unatoč neuspjehu u ljubavi, i neke legendarne, slavne face u brak su ulazile opet, opet i opet...

Elizabeth Taylor jedna je od najvećih hollywoodskih diva, a tijekom svog života u tome je i znala i uživati. Muškarcima je teško odolijevala, a u braku je bila čak osam puta, od toga se dva puta samo udavala za Richarda Burtona. Prema najnovijim informacijama koje su izašle u američku javnost krajem prošle godine, ljepoticu povezuju i s bivšim američkim predsjednicima Ronaldom Reaganom i Johnom Kennedyjem.

Kralj talk show-a Larry King sedam puta se ženio. Razveo se 2010. od Shawn Southwick koja mu je bila  sedma supruga. S prijašnjom suprugom Alene Akins dvaput se ženio i od nje dvaput razvodio. Američki mediji navode i da se posljednji brak raspao zato što je vremešni King bio u vezi s mlađom sestrom svoje supruge i to čak pet godina.

Jerry Lee Lewis početkom prošle godine oženio se sedmi put i to za bivšu suprugu svog rođaka. Judith Brown bila je, naime, njegovateljica i supruga Jerryjeva rođaka Rustyja.

Legendarni režiser Martin Scorsese, koji je svoj talent više puta dokazao filmom 'Taksist', 'Razjareni bik', 'Dobri momci' te 'Pokojni' za koji je osvojio Oscara kao najbolji redatelj, pet puta je ulazio u brak. Među njima je bila i Isabella Rossellini, a od 1999. je u braku s Helen Morris s kojom ima kćer Francescu.

Billy Bob Thornton
iza sebe ima pet brakova, što je i napisao u svojoj knjizi za koju je njegova bivša supruga Angelina Jolie napisala predgovor. U knjizi 'The Billy Bob Tapes: A Cave Full of Ghosts' opisuje i njihov divlji brak koji je trajao od 2000. do 2003. godine, a o kojem Angelina nije imala mnogo lijepih riječi zbog činjenice da joj je taj period života bio obilježen drogom i depresijom.

Legendarna glumica i pjevačica Liza Minnelli udavala se i razvela četiri puta. Prvi put udala se 1967. godine za Australca Petera Allena, koji je sredinom 1960-ih bio štićenik njezine majke Judy Garland. Razveli su se 1974. godine. Za posljednjeg supruga, producenta Davida Gesta, udala se 2002. godine. Razveli su se sporazumno pet godina kasnije, 2007. godine. Nakon toga odlučila je da se više neće udavati jer se uvjerila da nije stvorena za brak. Smatra da bi joj za savršen brak bila potrebna tri muškarca - stariji bogataš, sredovječni umjetnik i strasni tridesetogodišnjak.

Frank Sinatra ženio se četiri puta, prvi put već sa 19 godina. Treća supruga bila mu je slavna Mia Farrow, a posljednja Barbara Marx, prije udana za jednog od braće Marx.

Četiri puta udavala se i bivša manekenka, danas 58-godišnja Christie Brinkley. Nekad slavni model Christie nije imala sreće, i to ponajviše zbog mlađih žena. Treći brak joj propada zbog nevjere. Ron Wood prevario ju je s mladom ruskom konobaricom, a od svog četvrtog supruga Petera Cooka također se razvela zbog njegove afere sa 18-godišnjom asistenticom.

Louis Armstrong također se ženio četiri puta, baš kao i glumica Janet Leigh. Geraldo Rivera u brak je ulazio pet puta, Kenny Rogers također. Šest puta ženio se Tony Curtis i Rue McClanahan.