NAGRADNJAČA

Tko je osvojio Ariel Color & Style

23.11.2009 u 15:39

Bionic
Reading

Osmišljavanje novog izgleda i osvježavanje garderobe pravi je izazov u ova recesijska vremena. Međutim, mudre žene znaju da ne trebaju kupovati hrpu nove odjeće, jer bez obzira kakvi se klasici kriju u vašem ormaru, uz maštovite ideje uvijek ga možete otkriti u novom svjetlu i osmisliti odjevne kombinacije koje možete nositi u svakoj prilici. Na taj ćete način postati stručnjak za osvježavanje stila, bez da pritom puno potrošite. A to je ono što želite, zar ne? Pravi se stil ionako očituje u ukusu, samouvjerenosti i ponekad upravo u klasičnim odjevnim predmetima

Svoj stil možete obogatiti uz pomoć par sitnih trikova i škara. Potpuno nov trendovski izgled možete kreirati i kombinacijom dva odjevna predmeta koja nikada niste niti pomislili nositi zajedno. Broj kombinacija koje možete izvući iz svog ormara na taj će se način udvostručiti ili čak utrostručiti. Postoji puno trikova koje bi svaka žena trebala znati!

Usprkos tim trikovima, ključ uspjeha u osvježavanju stila je pažljivo postupanje i odgovarajuća njega odjeće. Koliko puta vam se već dogodilo da vaš omiljeni odjevni predmet odjednom izgleda staro i iznošeno, te tako izgubi svu svoju čaroliju? Stoga, ne zaboravite pravilo: omogućite najbolju moguću njegu svojoj odjeći uz Ariel Color & Style, a ona će vam zauzvrat omogućiti izvanredan stil.

Kako Ariel uspijeva u osvježavanju stila? Pomislite samo koje zadatke deterdžent treba obaviti: pronaći mrlju, zatim ju odstraniti, potom spriječiti prljavštinu iz mrlje da se zadrži u vodi u kojoj se pere rublje te na koncu osvježiti rublje. Ariel može sve to, jer je on deterdžent koji istovremeno obavlja više zadataka. Osobito je dobar u odstranjivanju mrlja bilo u tekućem ili praškastom obliku tako da ne morate brinuti hoće li deterdžent odstraniti mrlje ili neće.

Ariel ne samo da uklanja mrlje, nego i čuva rublje od novih čestica prljavštine. Iako zvuči nemoguće, činjenica je da pri pranju vlakna mogu postati gruba pa se mrlje lako hvataju. Ariel Pro-Zim7 s revolucionarnim sustavom zaštite od mrlja zato omekšava vlakna pa se čestice tvrdokornih mrlja, poput onih od hrđe, lakše uklanjaju (u usporedbi s ranijim Arielom, nakon 10 pranja).

Međutim, stručnjak za osvježavanje stila mora znati cijeli niz činjenica o korištenju deterdženta, što će u konačnici rezultirati odgovorom na pitanje zašto je Ariel tako dobar.

Ariel preporučuje da za bijelo rublje koristite deterdžent u prahu, a za obojeno tekući deterdžent, jer tekući deterdžent ne sadrži izbjeljivač poput univerzalnih deterdženata za rublje u prahu, pa pomaže vašem rublju zadržati svoju originalnu boju. Međutim u svakom trenutku morate znati da i deterdžent u prahu i tekući deterdžent sadrže enzime koji uklanjaju mrlje s vašeg rublja. Enzimi se koriste u deterdžentima zbog toga što su iznimno učinkoviti i u potpunosti biorazgradivi, potrebna je vrlo mala količina enzima da zamijene vrlo velike količine sintetskih kemikalija, a djeluju pri niskim temperaturama pri kojima tradicionalna kemija obično nije učinkovita. I ne zaboravite - enzimi se koriste prilikom probavljanja hrane u želucu, pa ako su učinkoviti tamo, zamislite samo koliko su tek korisni protiv mrlja!

Sljedeći izazov za stručnjake za osvježavanje stila je pravilno korištenje dozatora. Naime, neki ljudi misle da nije potrebno koristiti dozator jer se deterdžent stavlja u ladicu. Naprotiv, dozator s tekućim deterdžentom potrebno je staviti izravno u bubanj perilice zajedno s odjećom, jer na taj način sastojci za uklanjanje mrlja dolaze izravno u dodir s odjećom i mogu odmah započeti postupak čišćenja. Isto tako je pogrešno uvjerenje da je dozator tako tvrd da će oštetiti perilicu i poderati odjeću. Dozator neće oštetiti vašu perilicu ili odjeću jer je puno mekši od standardnih dijelova odjeće poput dugmadi na trapericama, i neće se rastopiti pri visokim temperaturama. Međutim, ako ga koristite u perilici-sušilici potrebno ga je izvaditi.

Osvojite Ariel Color & Style

Nagradnjača 'Korisni savjeti za najučinkovitije pranje rublja' počinje 1. studenog i traje do 30. studenog, a u tom razdoblju svi posjetitelji tportala stariji od 18 godina i s prebivalištem na području Republike Hrvatske mogu poslati svoje savjete na e-mail adresu nagradnjace1@t-com.hr. E-mail poruka svakog natjecatelja mora sadržavati osobne podatke (ime, adresu i telefonski broj) te nekoliko korisnih savjeta kako najučinkovitije oprati rublje, uključujući i 'male tajne' u pranju rublja. Troje natjecatelja s najoriginalnijim i najmaštovitijim savjetima (prema procjeni žirija) bit će nagrađeni svaki sa 30 litara deterdženta Ariel Color & Style

Dok smišljate koje ćete savjete poslati na spomenutu adresu nagradnjace@t-com.hr, možete se odmah uključiti u ovu nagradnu igru, u kojoj će troje najsretnijih čitatelja koji točno odgovore na nagradno pitanje osvojiti po jedan poklon-paket koji sadrži četiri deterdženta Ariel Color & Style od 1,5 litara

Poklon pakete su osvojili:


Tatjana Miljanovic
Tijana Živković
Nataša Palijan

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.