OMILJENA VODITELJICA

Tko će se to buditi uz Barbaru Kolar?

02.09.2013 u 11:37

Bionic
Reading

Omiljenu radijsku i TV voditeljicu Barbaru Kolar na jesen čeka mnogo posla. Trenutno se priprema za HTV-ovu zabavnu emisiju 'Jadranske igre', ali i za novu sezonu 'Plesa sa zvijezdama', a u velikom stilu vraća se i u 'Jutarnji show' Antene Zagreb pa će se uz nju ponovno buditi ljubitelji radija i simpatične voditeljice britkog jezika, dok će dosadašnji voditelj Saša Lozar dobiti novi poslijepodnevni termin

Uskoro ćemo vas gledati s voditeljskom palicom u 'Jadranskim igrama' - kako se pripremate?
Neću tvrditi da mi je pristup originalan i još neviđen, ali sigurno je neuobičajen - ležim u krevetu i pijem analgetike. Iako je taktika nastala silom prilika zbog problema s kralježnicom, ako sve s emisijom dobro prođe - možda je patentiram. Već vidim kako se ljudi ubuduće muče što izabrati - visinske pripreme ili ovaj moj 'Ketonal horizontal', ha-ha...

Biste li se okušali u nekoj igri  i u čemu biste bili najbolji?
Trenutačno bih jedino da me četvorica zgodnih momaka nose na nekoj počivaljki kao na svečanostima u starom Rimu, no u normalnim okolnostima izabrala bih nešto veselo što obavezno uključuje bacanje u more. Mislim da bi leteći vaterpolo bila idealna disciplina za moje sklonosti.

Što vas čeka na jesen na poslovnom planu? Ostaje li novi-stari termin na Anteni?
Zapravo ne. Nakon puno nagovaranja pristala sam na određeno se vrijeme vratiti u 'Jutarnji show'. Nažalost, zimi se on samo zove jutarnji jer se 90 posto odvija po mrklome mraku.

Šuška se da su vas HTV-ovci htjeli vidjeti kao novu voditeljsku snagu emisije 'Dobro jutro Hrvatska'. Je li to točno?
Istina je da mi je ponuđena voditeljska pozicija u novom 'Dobrom jutru' - čini se da su se hrvatski mediji urotili u namjeri da se ne naspavam za ovoga života, ha-ha... Razveselila sam se tom pozivu, no s obzirom na ranije preuzete obveze na radiju i činjenicu da u studenom počinje nova sezona Plesa sa zvijezdama, 'zamrznula' sam svoj potencijalni angažman do siječnja. Nekako mi se čini pretjeranim biti toliko puno na ekranu. Nemojte me pogrešno shvatiti - ne nedostaje mi ni želje, ni volje, ni vremena... U krajnjoj liniji ni interesa - ipak sam ja vanjski suradnik i što više radim, veselje pri provjeri stanja na računu je veće. No mislim da je ljepše biti elegantno doziran nego iskakati iz paštete.

Je li došlo do zasićenja u 'Plesu' i 'Pjevanju sa zvijezdama'?
Energija i ambicija koje svaki novi 'naraštaj' natjecatelja donesu u show nekako se pobrinu za to da on nikada ne bude isti, pa samim time nama 'unutra' nema šanse biti dosadno, a s obzirom na konstantno dobre rezultate gledanosti, očito se tako osjeća i publika. Čovjek se može zasititi loših stvari, ali onome dobromu uvijek se veseliš. Iskreno jedva čekam saznati tko su ovogodišnji natjecatelji i potom ih vidjeti u plesnim cipelicama.

Što bi vam predstavljalo izazov u poslu?

Razmišljala sam baš nedavno je li veći izazov godinama raditi istu stvar i pritom ne dosaditi ili se dohvatiti nečeg nepoznatog. Odgovor još uvijek ne znam, ali kad su neistraženi teritoriji u pitanju, njegujem dvije fantazije toliko dugo da bi uskoro mogle krenuti u gimnaziju - jedna je vođenje Eurosonga, druga late night talk show. Prvoj bi morale prethoditi sretne okolnosti na koje ni na koji način ne mogu utjecati, a s obzirom na to kako završavaju svi pokušaji kasnonoćnih showova u Hrvatskoj, vjerojatno mi je bolje držati se termina u kojem su proste riječi, seks i nasilje nepoželjni.

Kako ste proveli ljeto i čeka li vas uskoro još pokoji dan ili tjedan odmora?

Provela sam prekrasnih tjedan dana na grčkom otoku Lefkasu i to je, nažalost, bilo sve za ovo ljeto što se odmora tiče. Nadam se da će biti prilike za poneki izletić, ali odbijam bilo što planirati - uostalom i sad sam trebala biti na putu, a umjesto noćenja u nepoznatim krevetima ne ustajem iz vlastitog.