NAGRADNJAČA

Tko će ići na predstavu 'Sasvim sam popubertetio'?

30.01.2009 u 15:00

Bionic
Reading

'Sasvim sam popubertetio', nova je hit predstava u kazalištu Žar ptica prema romanu višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Sanje Pilić. Žar ptica i tportal.hr nagrađuju najsretnije čitatelje ulaznicama za pretpremijeru (2 x 2) u nedjelju, 1. veljače u 11.15

U središtu radnje je petnaestogodišnji Luka koji se nalazi na važnoj životnoj prekretnici – što nakon osnovne škole?

 Da se Luka ne bi osjećao sasvim napuštenim u svojoj 'smrtnoj bolesti' - pubertetu, predstava će paralelno pratiti i 'žensku perspektivu' - priče djevojčica Zvjezdane i Mirjane.
Luka je sin rastavljenih roditelja, živi s majkom i sestrom bez prisutnosti očinske figure.

Zvjezdana je zgodna, pametna, naoko savršeno sretna djevojka, živi s depresivnom majkom koju je zatekla pri pokušaju samoubojstva.

Mirjana se bori se s viškom kilograma i zlobnim komentarima vršnjaka na račun svog izgleda, obitelj joj je neobična - brat joj je napustio dom da bi se pridružio pokretu Hare Krishna.

Dakle, svako od ove djece, osim što se nalaze u osjetljivom životnom razdoblju - pubertetu, uz školske obveze, uz ljubavne zavrzlame, uz silnu potrebu da budu prihvaćeni od  vršnjaka i ozbiljno shvaćeni od odraslih, imaju i još jednu nezahvalnu i neprirodnu zadaću, a ta je - brinuti se za 'odrastanje' vlastitih roditelja…

Redateljica je Aida Bukvić, a u glavnim ulogama su Jan Kerekeš, Franka Klarić, Mia Biondić, Natalija Đorđević, Vesna Ravenšćak, Ana Marija Bokor, Drago Utješanović i Mitja Smiljanić.

Sretni dobitnici ulaznica za ovu predstavu su:

1. Višnja Peran
2. Lana Košarić