NE PROPUSTITE

Tjedan talijanskih delicija u Lidlu

29.05.2015 u 11:19

Bionic
Reading

Od ponedjeljka, u Lidlu je počeo tjedan talijanske kuhinje s nekim od najpoznatijih talijanskih specijaliteta Lidlove robne marke Italiamo

Baš nitko nije imun na talijansku kuhinju. Još je Marko Polo, poznati mletački trgovac, tijekom svojih putovanja iz Kine donio tjesteninu poznatiju kao špageti i pokrenuo gastro revoluciju. Tu je naravno, i slasna pizza, nekadašnje jelo siromaha, a danas jedno od najpoznatijih jela na svijetu. No, na pizzi i tjestenini talijanska kuhinja na sreću ne prestaje jer nam je kao jedna od najvažnijih mediteranskih kuhinja podarila neke od najfinijih recepata i namirnica koje su neizostavni dio gotovo svake kuhinje.

U Lidlovom tjednu talijanske kuhinje, naći će se ponešto za svakoga, od salata i predjela do glavnih jela te deserata i neizostavne talijanske kave. Grickajte hrskave Grissine ili započnite ručak svježom salatom s dodatkom Aceta balsamica.  Bez špageta pravi Talijan praktički se ne može nazivati Talijanom, a u Lidlovoj ponudi su i Spaghetti Tricolore koje možete probati pripremiti na tradicionalne rimske načine, poput carbonare ili manje poznatih, a nimalo manje slasnih pikantnih caccio e pepe špageta. Za one koji više vole grickati tu su posebni namazi za vrele bruschette. Nemojte im zaboraviti dodati kap maslinovog ulja! Na kraju jela dolazi prava aromatična kava Espresso Magnifico uz slatke tradicionalne kekse Cantucinne koji se spravljaju od badema, a svoju hrskavost duguju metodi dvostrukog pečenja.