BOGATA KOLEKCIJA

Tinejdžerica donirala 200 manga stripova za knjižnicu

06.04.2009 u 11:26

Bionic
Reading

Nekoliko godina prije, petnaestogodišnja Mercedes McGray bila je sramežljiva zbog opčinjenosti japanskim stripom mangom, no danas ponosno pokazuje svoju bogatu kolekciju ovog stripa

Štoviše, odlučila ju je pokloniti lokalnoj knjižnici za djecu.

Mercedes
ima zbirku od 200 mangi, a kaže da sada svoju kolekciju daruje dječjoj knjižnici jer je upravo u toj knjižnici naišla na prvi primjer ovog stripa kao šestogodišnjakinja. Prisjeća se kako su novi primjerci mange dolazili vrlo sporo, pa zato današnjim klincima želi malo olakšati mukotrpno iščekivanje.

U knjižnici u američkom mjestu Wareham kažu da je ovom donacijom znatno podignut broj mangi u knjižnici, te ih sada imaju već 600.

Manga je japanski strip koji je vrlo popularan i u ostatku svijeta, posebice među djecom i tinejdžerima. Ipak, stripovi nisu nimalo laki za razumijevanje i čitanje, naglašava ravnateljica knjižnice u Warehamu.

Mercedes je kao klinka imala problema s čitanjem te naglašava da joj je upravo manga pomogla da poboljša tehniku čitanja, ali i da obogati rječnik. Također, veoma se zainteresirala za japanski jezik i kulturu, pa sada naručuje mangu na japanskom jeziku i pokušava svladati ovaj jezik.

Mercedes ima i stranicu na koju stavlja neke od mangi. Više na:
http://awakenedmemories.wordpress.com/