dentalni implantati

Učinkovito i brzo rješenje kod gubitka zubi

28.09.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Blistavi osmijeh nikada nije bio tako blizu

Kaže se da lijep osmijeh otvara sva vrata, ali važno je znati da se ključ nalazi u našim rukama. Zdravi, njegovani i blistavo bijeli zubi najljepši su ukras na našem licu, a brojna istraživanja pokazala su kako upravo lijepi i snažni zubi bitno utječu na naše samopouzdanje, kao i na bolju kvalitetu života. Tu se posebice misli na gubitak jednog ili više zuba, s čime se ljudi teško mire, postaju nesigurniji u sebe i sputaniji u obavljanju dnevnih aktivnosti.

Nedostatak već jednog zuba utječe na poremećaj funkcije cijelog žvačnog sustava, a može dramatično narušiti i estetiku. Nekada su se proteza ili most koristili kao zamjena za zube, ali s ograničenim rezultatima. Zato su u velikom broju slučajeva dentalni implantati najzahvalnije estetsko i funkcionalno rješenje. Riječ je o sofisticiranim vijcima koji se ugrađuju u čeljusnu kost kao zamjena za prirodne korijene zuba, odnosno kao nosači krunica, mostova ili proteza. Napravljeni su od titana, koji se koristi zbog biološke neutralnosti kako bi koštano tkivo prihvatilo ugrađeno strano tijelo.

Dentalnim implantatima može se riješiti nedostatak jednog ili nekoliko zuba ili potpuna bezubost. Oni izgledaju i funkcioniraju kao prirodni zubi te u čeljusti zaustavljaju proces resorpcije kosti i posljedičnog povlačenja zubnog mesa. Zahvat se provodi pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan. Ako se pacijent pridržava pravilne oralne higijene i redovito ide na kontrole, dentalni implantati smatraju se trajnom terapijom.

Osim što vizualno predstavljaju gotovo savršenu "kopiju" izgubljenog zuba, mogli bismo reći da je njihova funkcionalnost besprijekorna. Sofisticirani vijci od titana ugrađuju se u čeljusnu kost imitirajući tako korijen novog zuba, a potom im se dodaju keramičke krunice čime pacijent, osim funkcionalnosti, dobiva i vrhunsko estetsko rješenje.

Za više informacija obratite se vrhunskim stručnjacima iz zagrebačke stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. S obiteljskom tradicijom dužom od 20 godina, svojim pacijentima osiguravaju visoko profesionalnu uslugu koristeći najmoderniju tehnologiju te najkvalitetnije materijale iz domene estetske i implantološke stomatologije i protetike.