BAJKOVITE KREACIJE

Teško je odlučiti koja je ljepša: Ovo su vjenčanice koje će obilježiti novu sezonu vjenčanja

25.12.2023 u 18:47

Bionic
Reading

Raskošne mašne, romantični 3D cvjetovi, kombinezoni i povratak maksimalizma tek je dio novih stilova koje smo mogli vidjeti u najnovijim kolekcijama slavnih dizajnera

Naredne godine možemo računati na pomicanje granica hrabrim dizajnima koji odišu originalnim idejama i jedinstvenom kreativnošću kad su vjenčanice u pitanju. Na tjednima mode proteklih mjeseci određeni motivi i detalji pojavili su se više puta te najavili trendove koji nas očekuju u 2024. godini.

Vjenčanice s cvjetnim detaljima

Iako je cvijeće simbol proljeća, gotovo svaka kolekcija jesen/zima u sebi ima ovaj romantični detalj. Ono što se istaknulo su 3D motivi - od ženstvenih rozeta na prsima kao kod Alexandre Grecco, do teksturiranih latica na zadivljujućoj haljini kod Monique Lhuillier, do prekrasnih aplikacija od organze na uniseks ogrtačima i jaknama Milla Nove. Jasno je kako će cvjetovi biti nezaobilazan detalj u nadolazećoj sezoni vjenčanja!

Vjenčanice s mašnama

Pomama oko trenda balletcorea ne jenjava, što znači da će delikatne vrpce i dramatični detalji s mašnama ostati važan element vjenčanica i naredne godine.

Navikli smo mašne vidjeti kao ukras na haljini, ali dizajneri su otišli korak dalje i učinili ih sastavnim dijelom strukture kreacija. Primjerice, Elie Saab u potpunosti je prihvatio trend svojom kolekcijom u kojoj su mašne ugrađene čak i u steznike i poprsje.

Povratak maksimalizma

Minimalističke vjenčanice posljednjih su godina bile dominante, ali sada nas očekuje povratak glamuroznog maksimalizma. Široke haljine za bal, eksplozija voluminozne tkanine od tila i čipke, dramatične suknje te stvaranje skulpturalnih oblika nešto su što će postati znatno poželjnije od klasičnih slip vjenčanica kakve smo gledali proteklih sezona.

Vjenčanice u boji

Sljedeće godine nimalo se nemojte iznenaditi ako na vjenčanju mladenka ne odluči nositi bijelo jer sve veći broj dizajnera izbjegava ovaj popularni klasik. Sve je to u skladu s ostavljanjem minimalizma u prošlosti (i dobu pandemije) te slavljenju raskošnosti na najvišoj razini.

Pastelne ružičaste i nijanse plave dodale su sanjiv, otkačen dodir kolekcijama Ines Di Santo i Honor, dok su Galia Lahav i Nadia Manjarrez pokazale dizajne u crnoj boji za vjenčanja nadahnuta gotikom. Brojne mini haljine u kolekcijama također se oslanjaju na boju te su idealan odabir za parove koji žele odbaciti sve tradicije i imati posve modernu ceremoniju.

Vjenčanice s unikatnim velom

Mladenke koje traže trendi dodatke za 2024. također bi trebale razmotriti ugradnju vela u svoju haljinu. No, zaboravite na klasike, sada prevladavaju zamršeni vezovi, ekstravagantne aplikacije i ukrasi od čipke inspirirani dramatičnim starinskim stilom.

Neke od odvažnijih modela pokazao je Halfpenny London koji donosi veo od tila koji u potpunosti prekriva mladenku, dok je Alexandra Grecco predstavila komad u potpunosti prekriven cvijećem - kao stvoren za mladenke zaljubljene u romantične detalje.

Hlače umjesto vjenčanice

Kao što sve mladenke ne nose bijelo, tako niti ne nose haljine. Naredne sezone to će još više doći do izražaja jer neki od vodećih dizajnera donose očaravajuće kombinezone poput onog od bijele svile Viktora i Rolfa.

Osim kombinezona, svoj svadbeni look možete stilizirati i od nešto praktičnijih, a iznimno elegantnih kombinacija bijelih hlača i odijela, koje ćete učiniti posve u skladu s trendovima ako ih obogatite mašnama i uzorkom cvijeća.

Vjenčanice pripijene siluete

Ovaj trend možda je i najtrezveniji te je svakako najbolja opcija za sve kojima su klasična vjenčanja upravo ono čemu najviše teže. Naime, riječ je o krojevima spuštenog struka koji stvaraju pripijenu siluetu i ističu svu ljepotu ženskog tijela. Mnogi dizajneri odlučili su unijeti dodatnu dozu senzualnosti naglašenim poprsjem ili niskim porubima širokih balskih haljina.