NAGRADNI NATJEČAJ

Terme Tuhelj

09.04.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Posjetite prvi hamam u Hrvatskoj i doživite čari egzotičnog orijenta! Hamam je naziv za tursku ili orijentalnu kupelj, u kojoj se ne čisti samo tijelo, već i duša.

Prostor hamama objedinjuje tursku saunu, prostoriju s velikim grijanim kamenim stolom i odmaralište namijenjeno relaksaciji nakon samog rituala. Ritual hamama je čisto uživanje koje uključuje:
•korištenje parne saune
•različite pilinge, kao i piling s posebnom rukavicom
•obloge
•mnogo pjene i trljanje (gnječenje) tijela.

Pilikom ulaska dobije se PESTEMAL (ruta) u koju omotate tijelo. Ritual započinje u parnoj sauni (temperatura 45°C, vlaga 100%), koja otvara pore kože cijelog tijela. Nakon sauniranja liježe se na GOEBBECK (grijači kameni stol), na kojem slijedi kneippanje (naizmjenično polijevanje hladnom i toplom vodom po tijelu). Kod svakog posjeta hamamu slijedi peeling tijela s KESE (posebna rukavica). Peelingom odstranjujemo gornji, odumrli sloj stanica kože i time pospješujemo prokrvljenost vezivnog tkiva.
Nakon čišćenja kože slijedi masaža, tj. trljanje (gnječenje) tijela pjenom od sapunice. Učinak masaže je trenutačan: nevjerojatno čista i glatka koža, kao i potpuna relaksacija tijela …
Proces opuštanja zaokružimo čašom pjenušca, šalicom čaja ili pak laganim zalogajem.





HAMAM - SULEJMANOV RITUAL (2 sata)

Sulejmanov ritual počne sauniranjem u parnoj kupelji. Na grijanom kamenom stolu slijedi kneippanje (naizmjenično polijevanje hladnom i toplom vodom po tijelu ) i piling cijelog tijela s posebnom rukavicom "kese". Tim se postupkom odstranjuje gornji, odumrli sloj stanica kože i pospješuje prokrvljenost vezivnog tkiva.
Nakon čišćenja kože slijedi masaža tj. trljanje (gnječenje) tijela pjenom od sapunice. Učinak masaže je trenutačan: nevjerojatno čista i iznimno glatka koža, kao i užitak potpunog opuštanja …
Opuštanje dopunimo pjenušcem po izboru i svježim voćem.
Priuštite si hamam u dvoje te se prepustite ugodnim mirisima orijentalnih eteričnih ulja i tamjana.

ZAŠTO U HAMAM?
Redovni dolazak u hamam nije samo opuštanje. Hamamom utječemo na zdravlje i ljepotu kroz nekoliko procesa:
-proces detoksikacije
Vrućina u sauni pospješuje prokrvljenost, što utječe na čišćenje cijelog tijela. Osim toga, para otvara pore i potiče znojenje, kojim tijelo izbacuje toksine. Trljanje kože djeluje kao limfna drenaža, koja pomaže bržem i učinkovitijem izbacivanju otrova iz tijela. Svi ti procesi od velikog su značaja za zdravlje bubrega i jetre.
-proces jačanja imunološkog sustava
Povišena tjelesna temperatura potiče naš imunološki sustav na učinkovitije djelovanje. Tako nastaju nove imunološke stanice koje dolaze u naš krvotok te na taj način naše tijelo ubija viruse i bakterije. Prilikom dolaska u hamam i pregrijavanja tijela, događa se isti proces.
-proces vraćanja svježeg izgleda kože
Vrućina, para i znojenje poboljšavaju prokrvljenost naše kože. Zbog intenzivnijeg dovoda kisika u kožu, ona dobije više hranjivih tvari koje su potrebne za zdravlje. Trljanje posebnom rukavicom djeluje blagodatno i opuštajuće. Njome odstanjujemo odumrle kožne stanice, nejednakosti na koži (mrlje, mitesere i sl.) te prištiće. Na taj način naša koža postaje glatka i sjajnija.