ZVIJEZDE ZA UPRAVLJAČEM

Tarik Filipović probao novi Touareg u Firenci

22.03.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Novi Volkswagen Touareg svjetskim je pripadnicima sedme sile predstavljen ovih dana u Firenci, a među poznatim licima koja su imala prilike iskušati ga našao se i Tarik Filipović

Popularni glumac i voditelj već je niz godina zaštitno lice Volkswagena u Hrvatskoj te vozač Touarega, a novi ga je model, kako tvrdi izvještaj domaćeg zastupnika za vozila iz VAG koncerna – oduševio.

Touareg će se u prodaji naći od sredine svibnja, a nudit će se s tri motora, od kojih će jedan biti dopunjen elektromotorom. Prvi hibrid za Volkswagen koristi Audijev benzinski motor 3.0 V6 i elektromotor smješten između motora i prijenosa koji zajedno razvijaju 380 KS i 560 Nm okretnog momenta. Hibridni Touraeg ubrzava s mjesta do 100 km/h za šest i pol sekundi, sposoban je do brzine od 50 km/h voziti isključivo na električnu energiju te u kombiniranom europskom ciklusu troši 8,2 litre goriva na stotinu kilometara.

Osnovni model pak pogonit će trolitreni V6 common-rail dizelaš sa 240 KS i 530 Nm okretnog momenta, a glomazni petolitreni V10 TDI zamijenjen je manjim i učinkovitijim 4.2-litrenim V8 TDI-jem sa 335 KS i 770 Nm okretnog momenta.