vječni klasici

Tako to rade Francuskinje: Basic komadi garancija su chic stajlinga ako se nose ovako

12.04.2023 u 06:17

Bionic
Reading

Modno osviještene Francuskinje i ovog će proljeća nositi nekoliko ključnih komada koji dolaze s garancijom chica i elegancije

Francuski stil uvijek dolazi kao spas za one koji ne vole mijenjati garderobu svake sezone samo zato što su na snagu stupila nova modna pravila. Ovaj stil obilježavaju vječni klasici prožeti chicom, zbog čega su apsolutno uvijek dobrodošli za razne kombinacije, garantirajući elegantan i usklađen stajling.

Ako se želite uskladiti s tradicionalnim chic stilom modno osviještenih Francuskinja, evo koje bazične komade imaju u svojoj garderobi i planiraju ih nositi cijelog proljeća.

Svilena haljina

Nevezano za doba dana ili prigodu u kojoj je nosite, svilena haljina komad je na koji uvijek možete računati. Prilagodljiva je i svim tipovima obuće pa je za elegantniji look kombinirajte s 'mulama', cipelama Mary Jane ili visokim potpeticama, a za više casual stil birajte trendi tenisice ili nepogrešive mokasinke.

Ako ste raspoloženi za nešto vedriji dizajn od klasičnih monokromatskih haljina, birajte cvjetni uzorak jer s njim u toplijim mjesecima nema greške!

Baloner

Bilo da se želite odjenuti kao chic Francuskinja ili ste samo u potrazi za bezvremenskim komadima, baloner je definitivno must have komad koji rijetko koja zaljubljenica u modu ne posjeduje u svojoj kolekciji.

Esencijalni je dodatak garderobi u prijelaznom razdoblju, a toliko je obožavan jer gotovo da ne postoji stajling uz koji neće pristajati i podići ga na višu razinu.

Traperice širokih nogavica

Za razliku od aktualnog vrućeg trenda baggy hlača vrlo širokog kroja, Francuskinje ostaju vjerne svojim umjerenijim modnim odabirima. Stoga biraju ili hlače ravnog kroja ili one razigranije i još ženstvenije verzije s naglašenim širokim nogavicama.

Outfit koji uključuje ovakve hlače sam će po sebi biti chic te garancija minimalno uloženog truda za maksimalno pogođen modni rezultat.

Oversized sako

Od pamučne haljine, preko svilene košulje, do svakog tipa hlača - ne postoji komad uz koji oversized sako neće izgledati jednako pogođeno!

Ovaj trendi komad u skladu je s prošlogodišnjim apsolutno najpoželjnijim komadom, blejzerom, a Francuskinje pokazuju zbog čega će i ovog proljeća biti jedan od nepogrešivih odabira.

Pletivo na pruge

Prvi topliji proljetni dani savršeni su za odijevanje omiljenih džempera još nekoliko puta prije nego mjesto u ormaru ustupe laganijim komadima. Ako slijedite stil Francuskinja, neizbježan je barem jedan komad na horizontalne pruge kao definicija chic uzorka.

Top s cvjetnim uzorkom

Tko kaže da samo haljine trebaju dolaziti s uzorkom cvijeća? Ovaj ženstveni dizajn Francuskinje nose na sve načine, od majica i košulja, preko neizbježnih haljina, do suknji i hlača. Top s cvjetnim uzorkom stoga je s razlogom bazični komad koji proljetnoj garderobi donosi živost i novu dozu chica.

Prsluk

Dodatak prsluka na listu omiljenih bazičnih komada francuskog stila ponešto je novijeg vijeka, no zbog svog elegantnog izgleda i činjenice da se može stilizirati na bezbroj načina, nema sumnje da će zadržati status komada koji ne izlazi iz mode.