BEZ ZADRŠKE

Tajne parova koji imaju dobar seks

06.08.2013 u 06:45

Bionic
Reading

Za dobar seks u vezi treba se potruditi kao i za svaku drugu stvar u životu, a sretni parovi otkrivaju kako održavaju strast u dugoročnim vezama

Zakažite spoj

Čini se da dogovor za seks može uništiti romantiku i spontanost, ali parovi kažu da je to jedini način kada imaju dovoljno vremena posvetiti se seksualnom životu. Autorica knjige 'The 30-Day Sex Solution' Victoria Zdrok savjetuje da dogovoreni spoj gledate kao priliku za užitke i povezivanje s partnerom, a ne kao dogovor koji uništava romantiku. Prije spoja razgovarajte s partnerom i dražite ga s malim stvarima poput opisivanja donjeg rublja koje ćete odjenuti.

Ključ u bravu

Kada imate djecu, nema opuštenog seksa dok su u kući i čak ako vam se to čini pregrubo, jednostavno zaključajte vrata dok ste u akciji. Tako ne riskirate da će se dijete probuditi i ući vam ravno u sobu pa doživjeti traume. Uvijek se stignete obući i reći da ste zabunom zaključali vrata, a na taj način ćete se moći opustiti do kraja i prepustiti užicima.

Savršen brzinski seks

Bračna terapeutkinja Sharon Gilchrest O’Neill ističe kako mnogi parovi znaju uživati u brzinskom seksu. Kada dođe dijete, teško je sačuvati nešto više vremena za intimnost, a to znači dulja razdoblja apstinencije što dovodi do udaljavanja između partnera. Zaboravite na duge uzavrele noći prepune ludih strasti iz filmova i zadovoljite se brzim i uzbudljivim seksom. Čim se sjetite užitaka koje će vas zadovoljiti, odmah ćete dobiti motivaciju i više volje. Iskoristite maštu i sve prostorije u stanu ili gdje se već nalazite u tom trenutku.

Eksperimentirajte

Ako ponavljate uvijek jednu te istu rutinu, nitko neće biti zadovoljan pa si dopustite malo eksperimentiranja. Ako vam je neugodno, napravite male korake i razgovarajte s partnerom o njegovim seksualnim fantazijama pa ih uskladite sa svojima. Zajedno pogledajte kakve sve seksi igračke postoje i vjerojatno ćete se dobro zabaviti i nasmijati, ali i pronaći nešto novo za akciju u krevetu.

Komunikacija

Za zadovoljavajući seksualni život važna je i dobra komunikacija. Ne postoji neki bolji način da znate što partner želi i očekuje od vas, kako u krevetu, tako i u svim ostalim segmentima veze. No takvi razgovori ne vode se neposredno prije ili za vrijeme seksa, već ih sačuvajte za trenutke kada ste sami i neopterećeni kako nitko ne bi osjećao pritisak da odmah mora nešto promijeniti i učiniti.

Bez loših isprika

Mnogi parovi imaju razne isprike da se ne seksaju poput umora, glavobolje ili stresa, oni pametni to znaju iskoristiti za svoj boljitak. Seks može pomoći i kod glavobolje i rješavanja stresa, samo ga treba željeti.

Povjerenje

Za intimni život koji obiluje eksperimentima i avanturama prijeko je potrebno povjerenje između partnera. Dobar seks zapravo je kombinacija međusobne komunikacije, poštovanja i povjerenja između partnera.