S ANTI-AGE EFEKTOM

Tajne dobrog stila: Kako pratiti trendove kad prijeđete 50

31.03.2023 u 09:56

Bionic
Reading

Zaljubljeni ste u moderne komade koje s puno ukusa uspješno nose Hailey Bieber ili Kendall Jenner, no niste baš sigurni kako bi vam pristajali jer više niste u kategoriji 20-i-nešto-godišnjakinja?

Modna pravila za zrelije dame itekako su se promijenila pa ono što je nekad bilo must have danas, na svu sreću, to više nije.

Vrijeme konzervativnih haljina, dosadnih košulja ili 'kostimića' davno je iza nas.

Dokazuju to i pedeset plus modne ikone poput Grece Ghanem, Maye Musk, Helen Mirren, Carmen Gimeno...

Svijet mode danas je više inkluzivan no ikada te ove modne vladarice s puno stila nose trendi modne kombinacije, igraju se bojama i uzorcima te s puno stila krše uvriježena pravila odijevanja.

U ranijem intervjuu za britanski Vogue, Grece Ghanem otkrila je da odjeća koju je nosila u 30-ima i danas i nije toliko različita.

'Uvijek sam voljela hrabre boje i moćne printove', kaže bivša mikrobiologinja te ističe da je u pedesetima još samouvjerenija.

MAYE MUSK

Majka jednog od najbogatijih ljudi na svijetu itekako zna spojiti trendi komade

Pogledaj galeriju

Stilist Victor Blanco smatra da se način odijevanja promijenio zahvaljujući velikom utjecaju društvenih mreža, a trendovi se nikad prije nisu mijenjali tolikom brzinom.

Trendi komadi poput cargo ili baggy hlača, tenisica, oversized kaputa ili kratkih topova sad dominiraju gradskim ulicama, a Blanco smatra da svatko može nositi ono što mu se sviđa ako se u tome dobro osjeća i ako mu se to uklapa u osobni modni stil.

Primjer za takve uspješne modne kombinacije zasigurno je i nizozemska kraljica Maxima jer njeguje modni stil koji je sve samo ne dosadan.

  • +6
Jedinstvena kraljica Maxima Izvor: Profimedia / Autor: UTRECHT ROBIN/ABACA / ABACA PRESS / PROFIMEDIA

Blanco predlaže damama iznad 50 modnu odvažnost u smislu modnih kombinacija nadahnutih sportskom elegancijom pa su dobrodošli spojevi sakoa, tenisica, udobnih hlača ili traperica... Začinite stajlinge uvijek dobrodošlim detaljima poput torba, nakita, sunčanih naočala...

'Vješto kombiniranje odjevnih predmeta kako biste stvorili stajling u kojem se dobro osjećate u ovom je slučaju najvažniji cilj', kaže Blanco.

Poigrajte se i estetikom 80-ih i 90-ih, živopisnom grunge ili gotičkom modom, za čiju je popularnost zaslužna i serija 'Wednesday' - bitno je pronaći optimalnu modnu formulu koja odgovara vašoj osobnosti i stilu.