forever young

Tajna vječne mladosti krije se u korejskoj kozmetici – donosimo ti sve njene korake!

07.10.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Beauty rutina zbog kojeg korejske ljepotice ne moraju posezati za photoshopom

Ako izraz “forever young” za tebe nije samo naslov pjesme nego i ono što želiš ugledati kada pogledaš u ogledalo, onda svakako dobro prouči sve korake korejske beauty rutine. Zahvaljujući njoj koreanke su uvijek bile poznate po blijedoj puti i besprijekornom tenu koje sve žene žele imati.

Korejska kozmetika, svojom filozofijom o temeljitoj njezi kože i dobivanjem prirodnog sjaja osvojila je svijet. No, u čemu je zaista tajna uspjeha i zašto je korejska kozmetika postala toliko popularna? Razlog leži u nekoliko stvari:

Veliki fokus na prirodnim sastojcima – K beauty rutina poznata je po tome da je sačinjena od niza prirodnih sastojaka poput pčelinjeg otrova i puževih glikoproteina koji čine čuda za kožu i ostvaruju rezultate koji se teško postižu preparatima koji nisu prirodnog podrijetla

Fokus na unutarnjim rezultatima njege – Koreanci se vode filozofijom da sve probleme rješavaju iz korijena, pa tako i probleme s njegom lica. Pravilna njega i rezultati se ne postižu preko noći. Potrebno je stvoriti rutinu nahranjene i hidratizirane kože kako bi ona zablistala.

Nježne kozmetičke formule – Izbjegavanje oštrih i jakih kemikalija te stvaranje formula koje dolaze direktno iz prirode dio su tradicije korejske ljepote koja se prenosi s generacije na generaciju

Inovativni koncepti – BB kreme, patchwork jastučići, sheet maske... sve je nastalo u Koreji. Od nikad prije viđenih formula i tekstura kozmetike do genijalnih pakiranja koji, ne samo da izgledaju dobro, nego ti omogućavaju i lakšu primjenu kozmetike bez obzira jesi li kod kuće ili na putu

Poznato je kako se korejska njega kože sastoji od 10 temeljitih koraka koje ćemo ti detaljno opisati, korak po korak.

Kako i kojim proizvodima do besprijekornog izgleda kože o kojoj sve žene sanjaju

1. Uljno čišćenje lica

Lice se prvo čisti uljem ili uljnim čistačem, prilikom čega masiramo lice kružnim pokretima kako bi rastopili svu šminku, a time ujedno potičemo cirkulaciju za svježiji izgled.

2. Čišćenje lica na bazi vode

Čist = netaknut.

Sredstvo za čišćenje na bazi ulja koristi se za otapanje šminke i prljavštine koja sjedi na površini tvoje kože, omogućavajući čistaču na bazi vode da se, ispirući ostatke ulja iz prvog koraka, bori protiv onečišćenja i nečistoća iz pora.

3. Piling

Manje je više za Koreanku, tako da u K-Beauty rutinama nećeš naći nijedan hard core dnevni piling. Korejski pilinzi uklanjaju odumrle stanice kože. Preporučena doza za osjetljivu kožu je dva puta tjedno, s nježnim pokretima.

4. Toner

Toner uravnotežuje pH i priprema kožu za sljedeće korake kako bi upila sve daljnje proizvode, a uz to i dobro hidratizira.

5. Esencije

Esencija je najvažniji korak u Koreji jer djeluje na razini stanica, čineći kožu glatkom, svjetlijom i podatnom. Nanosi se na prijašnjim koracima pripremljenu kožu prstima, pokretima prema gore, počevši od vrata prema čelu uz lagano tapkanje po licu.

6. Ampule (serum)

Ampule su super koncentrirane verzije esencija. Ove visoko koncentrirane esencije omogućavaju svjetliji ten, uklanjanje pigmentacijskih mrlja, sunčevih pjega, uklanjanje ožiljaka ili zaglađivanje bora.

7. Sheet maske

Odličan tjedni tretman koji će ti pomoći da uneseš više vlage u svoju kožu, što dovodi do tog neuhvatljivog sjaja od staklene kože.

Zašto su ove maske posebne u odnosu na klasične? Ove maske bogate su visokim koncentracijama aktivnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, kolagena, vitamina E i ostalih hranjivih sastojaka. Obične maske ishlape ili se brzo upiju u kožu, dok maske u obliku tkanine održavaju vlažnost na licu, ne hlape i time svi hranjivi sastojci ostaju na tvojoj koži i prodiru dubinski u lice.

8. Krema za oči

Kako su oči najbrži pokazatelj starosti, treba posvetiti posebnu brigu tom području. Odaberi kremu koja će hraniti tvoje očno područje i spriječiti nastanak bora

9. Emulzije i noćne kreme

Tajna korejske ljepote je u slojevitom nanosu više proizvoda. Emulzija podrazumijeva kremu koja je lagana, vodenasta i hrani lice. Ona prethodi noćnoj kremi. Noćna krema je važna za hidratizaciju i pripremu kože za jutro. U Koreji se teži upotrebi krema s fermentiranim sastojcima poput: soka bambusa, ekstrakta lotusa ili pak voćne vodice koji će osvježiti i nahraniti lice. Iako ova rutina izgleda komplicirano i dugo, zapravo ne iziskuje puno vremena.

10. Zaštita od sunca

Koreanci dobro znaju koliko sunce može oštetiti kožu koja nije zaštićena. Zbog toga je krema sa SPF-om vrlo važan dio njege. Također, ona je najlakši način da zaštitiš kožu od preranog starenja. Koreanke koriste kremu za sunčanje SVAKI DAN i nerijetko im je to baza za make up.

Učinkovitost ovih koraka nemoj promatrati samo na storijima poznatih korejskih zvijezda nego i na svom licu jer korejska kozmetika predstavlja investiciju u vlastitu kožu. Oslobodi svoju prirodnu ljepotu i uživaj u njoj još jako dugo. Najbolje brandove korejske kozmetike potraži na Bazzaru i iskoristi pogodnosti u mjesecu korejske kozmetike na Bazzaru.