VAŽNOST PILINGA

Tajna svježeg lica i vitkog tijela

10.01.2011 u 09:21

Bionic
Reading

Riješite se odumrlih stanica s površine kože i otkrit ćete najkraći put do mladenački sjajne puti

Zašto je piling toliko važan? Prema grubim procjenama, koža dnevno proizvede više od 30 milijuna stanica. Kako nastaju nove, stanice na površini kože dehidriraju i odumiru. Njihovim otklanjanjem pospješujemo nastanak novih i doslovno olakšavamo koži da 'diše'. Zauzvrat, ona nas nagrađuje osvježenim izgledom.

Preparati za piling mogu biti mehanički ili kemijski, možemo ih vršiti kod kuće ili kod dermatologa. S obzirom da su kemijski pilinzi prezahtjevni za upotrebu u kućnoj radinosti jer sadrže visoke koncentracije kiselina (recimo, glikolne), najbolje ih je prepustiti stručnjacima. Dobro izvedeni, kemijski su pilinzi jedan od omiljenih anti-age tretmana jer uklanjaju površinske nepravilnosti, zaglađuju fine bore i vidno pomlađuju lice. S obzirom da su agresivnijih od mehaničkih, preporuka je da se na kemijske pilinge odlazi tijekom jeseni i zime, da se nakon tretmana izbjegava izlaganje suncu i da se obavezno koriste kreme s visokim zaštitnim faktorom.

Mnogo jednostavniji za primjenu u kućnoj radinosti su pilinzi za mehaničko odstranjivanje odumrlih stanica s površine kože. Kako ih vršimo energičnim kružnim pokretima, po mogućnosti jednom tjedno tijekom tuširanja, njima potičemo cirkulaciju čitavog tijela pa su istodobno idealan anticelulitni tretman.

Znatno su nježniji pilinzi za njegu osjetljivog lica ili eksfolijatori s finim mikrozrncima koji sadrže aktivne sastojke za njegu kože. Na tržištu postoje eksfolijatori za svakodnevnu upotrebu koji su sastavni dio dnevne rutine za otklanjanje šminke i koji pospješuju djelovanje seruma i/ili kreme za dnevnu ili noćnu njegu lica.

Iako su piling i eksfolijacija najkraći put do pomlađenog izgleda, svako pretjerivanje je kontraproduktivno jer pretjerano stanjivanje površinskog sloja kože izazva njeno preuranjeno starenje.