hrskavi i ukusni

Tajna savršeno pečenog krumpira leži u dodatku koji svi imamo u kući

28.09.2020 u 10:58

Bionic
Reading

Svaki kuhar, od onog iz vašeg kućanstva do 'golog' Jamieja Olivera, ima svoju tajnu savršeno pečenog krumpira. Za neke je bolje da ostanu tajna, a korisnici TikToka koji su isprobali ovaj recept za savršeno prhki krumpir hrskave korice, svjedoči da uspjevaju to dobiti svaki put

Unatoč svim varijacijama u duljini kuhanja, najboljem trenutku za soljenje i raspravama treba li krumpri uljiti ili ne, za najhrskaviji krumpir koji ste ikad jeli ispada da je potrebna samo soda bikarbona.

Gomolje, kao i kod svake druge tajne savršeno pečenog krumpira, prije svega treba oprati i oguliti, a potom narezati na komade veličine koja vam odgovara, pazeći da je približno ista za sve.

Prije nego krumpir ubacite u vodu, Sonny Hurrell koji je podijelio recept predlaže da vodu dovedete do vrenja, a potom joj dodate sol.

U tom trenutku na scenu stupa njegov trik, dodavanje u vodu žličice sode bikarbone, koja je zaslužna za najbolju moguću hrskavost korice krumpira koju možete zamisliti.

Ostatak pripreme je uobičajen, pa je prije pečenja krumpir potrebno kuhati između 20 i 25 minuta, dok gotovo ne omekša.

Potom pekač zagrijte na dnu pećnice s ventilacijom na 180 stupnjeva Celzijevih. Krumpir osušite i dodajte mu malo ulja i soli s ružmarinom, tek toliko da ga lagano prekrije.

Malo maslinovog ulja možete staviti i u pekač, a potom u njega istresite krumpir i pecite ga od 35 do 40 minuta.

Kako bi soda bikarbona djelovala na cijlu površinu krumpira, povremeno promiješjete krumpire.

Ovaj jednostavan trik pogledan je više od pola milijuna puta, a oni koji su ga isprobali oduševljeni su rezultatom, uz zaključak 'kako je ovo jedini način na koji odsad peku krumpir'.