NE MOŽETE POGRIJEŠITI

Tajna ovog finog kolača krije se u odličnim sastojcima: Sočan i ukusan biskvit obožavat ćete uz jutarnju kavu ili popodnevni čaj

15.10.2021 u 12:10

Bionic
Reading

Pečenje biskvita ne zahtijeva velike kulinarske vještine, a fini okus krije se u pomno odabranim sastojcima. U jesenske dane zasladite nepca uvijek sjajnom kombinacijom grožđica i badema

Ispeći biskvit jedan je od lakših kulinarskih pothvata, a sve što vam treba su dobri sastojci. Za sočan i ukusan desert držite se popisa sastojaka, redom ubacujte u zdjelu, dobro promiješajte i gurnite u pećnicu. Za manje od sat vremena imat ćete savršenu slasticu uz jutarnju kavu ili popodnevni čaj.

Potrebni sastojci:

  • 100 g bademovog brašna
  • 150 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 5 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 200 g grožđica
  • Šećer u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Maslac i šećer stavite u zdjelu i dobro izmiješajte.

Dodajte jedno po jedno jaje, a nakon svakog jajeta dobro promiješajte smjesu.

Dodajte bademovo brašno, prethodno prosijano pšenično brašno i prašak za pecivo. Promiješajte.

Dodajte grožđice i ekstrakt vanilije i promiješajte.

Kalup za pečenje namažite maslacem i pospite s malo brašna.

Izlijete smjesu u kalup i pecite 45-50 minuta.

Izvadite kolač iz pećnice, ostavite da se prohladi, a zatim pospite šećerom u prahu.