SAMO SAN

Tajna ljepote Helen Mirren

08.12.2009 u 12:07

Bionic
Reading

Glumica koja je već dobrano zagazila u sedmo desetljeće života često dobiva komplimente na račun svog izgleda na kojem bi joj pozavidjele i puno mlađe kolegice, kojima bi po godinama mogla biti majka, ako ne i baka. Njena tajna je vrlo jednostavna – nužan je dobar san

Helen Mirren i sa svoje 64 godine i dalje osvaja naslovnice, među ostalim, zahvaljujući svom izgledu. Svoju ljepotu 'održava' dobrim i redovitim snom.

'Spavam. Kada puno radim, ne izlazim van, ne idem u kafiće i restorane, nakon posla odlazim kući i idem spavati. Kada snimam, čak i na setu pokušavam ukrasti malo sna, pa nakon ručka spavam u prikolici. Zaista se trudim spavati koliko je moguće više. To je uvijek iznimno važno, a s godinama postaje još važnije', rekla je Helen.

Glumica također uzima vitamine, pazi na prehranu i vježba, no to je, tvrdi ona, prvenstveno zbog zdravlja, a ne zbog izgleda.

'Vježbam, ali da budem iskrena, to nije zbog ljepote, jer kada stariš moraš redovito održavati razinu energije i kondiciju te ne smiješ prestati vježbati. Nemoguće je ostati vječno mlad i glupo je pretvarati se da je to moguće', ističe Mirren. 'Stvarnost je da život prolazi, tit-tak-tik-tak. Ja to zovem odrastanjem i za mene nema velike razlike imam li 63 godine i devet mjeseci ili 64 i pol. Jednostavno ideš dalje', rekla je Helen za Daily Mail.