ŠTO SE DOGODILO

Kako je moderni stil Meghan Markle preko noći postao konzervativan

23.05.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Modna transformacija lijepe Amerikanke Meghan Markle nakon ulaska u kraljevsku obitelj mnoge je iznenadila budući da je mediji od samog početka hvale i proglašavaju novom modnom ikonom

Prvo pojavljivanje novopečene supruge princa Harryja, Meghan Markle kao vojvotkinje od Sussexa izazvalo je ogromno zanimanje, ali njezin outfit modne znalce nije nimalo oduševio.

Sve je zanimalo hoće li zvijezda 'Suitsa' nastaviti sa svojim prepoznatljivim modernim stilom ili će pokleknuti pred ustaljenim kraljevskim stilom kakav viđamo kod dvorskih dama.

Umjesto ženstvenog looka samosvjesne cure iz Kalifornije koja s lakoćom spaja pariški chic i cool urbani casual, zgodna Amerikanka je svojim konzervativnim stajlingom ovoga puta izgledala kao da je klon Kate Middleton.

Ne čudi da se danas britanski, ali i svjetski mediji pitaju gdje je nestala coolerica Meghan koja kao da je bila na modnom briefingu kod sad i službene šogorice Kate Middleton.

Stilist slavnih Lucas Armitage kaže se supruga princa Harryja pokorila strogom kraljevskom dress codeu.

'Prvi puta smo mogli vidjeti Meghan u kraljevskoj ulozi i posve je ušla u to. Meghan koja nikad dosad nije nosila istu nijansu od glave do pete, ovoga puta se pojavila u izdanju kakvu jako vole članice kraljevske obitelji', objašnjava.

Budući da je se proglašavalo budućom modnom rivalkom Kate Middleton, od nje se i puno očekivalo na svom prvom pojavljivanju nakon udaje za princa Harryja na vrtnom slavlju povodom 70. rođendana princa Charlesa.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Evo u kojim je sve detaljima, 'kraljevska' Meghan, drukčija od holivudske Meghan:

1. Konzervativna haljina: Lijepa Meghan odabrala je prljavobijelu 'Flavia' midi haljinu 'A' kroja i prozirnih dugih rukava londonskog brenda Goat koja je u svega nekoliko sati nakon što objavljene prve fotografije rasprodana do posljednjeg komada, unatoč ne baš pristupačnoj cijeni od gotovo 5.000 kuna. Spomenuti brend specijaliziran za luksuzne komade odjeće od svile, kašmira i vune koji je 2001. osnovala Jane Lewis, ujedno je i jedan od omiljenih brendova Kate Middleton.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

2. Stroga pundža: Meghanin zaštitni znak bila je uvijek ležerna pundža s par pramenova koji šarmantno uokviruju lice međutim netragom je nestala. Najnovija članica kraljevske obitelji zamijenila ju je brižljivo začešljanom kosom u strogu pundžu kakve se ne bi posramila ni Kate Middleton.

3. Clutch: Glumica rođena u Kaliforniji obožavala je nositi cross body torbice koje je sjajno uklapala u svoje stajlinge, no na prvom pojavljivanju nakon vjenčanja, zamijenila ju je za pismo torbicu, odnosno clutch brenda Wilbur & Gussie..

4. Šešir: Meghan je šešire klasičnog oboda vrlo rijetko nosila, pa je sve iznenadila damskim šeširom poznatog britanskog dizajnera Philipa Treacyja na partiju povodom rođendana princa Charlesa.

5. Najlonke: Čini se da gole noge Meghan Markle više nećemo tako često viđati. Ovoga je puta pomalo nespretno odabrala presvijetlu nijansu hulahopki, a radi se o brendu Sloaney koji obožava i Kate Middleton, ali i kraljica Elizabeta II.