MOGLA JE I BOLJE

Prvi stajling Meghan Markle kao vojvotkinje pravo je razočaranje: Izgleda kao klon Kate Middleton

22.05.2018 u 19:31

Bionic
Reading

Na proslavi sedamdesetog rođendana princa Charlesa u vrtovima Buckinghamske palače tek vjenčani princ Harry i Meghan Markle bili su glavna senzacija i tema razgovora. Vojvode od Sussexa stigli su na vrtnu zabavu dotjerani od glave do pete, no nova modna ikona i nasljednica princeze Diane, kako su joj mediji tepali, nije pokazala razboritost i moderan zaokret koji su dosada bili konstanta u njezinu odijevanju

U vrtovima Buckinghamske palače u Londonu slavi se 70. rođendan princa Charlesa na kojem se okupila cijela obitelj, prijatelji i brojni suradnici budućeg kralja, a najviše pažnje i ovog su puta izazvali novopečeni supružnici princ Harry i Meghan Markle kojima je kraljica dodijelila titule vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Javnost je pomno pratila prvo pojavljivanje Harryja i Meghan nakon kraljevskog vjenčanja, kao i što će lijepa vojvotkinja od Sussexa odjenuti za tu prigodu. Svih je zanimalo hoće li bivša glumica nastaviti s ležernim i modernim odijevanjem kojemu je bila sklona proteklih mjeseci ili će pokleknuti pred ustaljenim kraljevskim stilom kakav smo navikli viđati kod dvorskih dama.

  • +19
Prvo pojavljivanje Meghan Markle i princa Harryja nakon vjenčanja na vrtnoj zabavi princa Charlesa Izvor: Pixsell / Autor: Dominic Lipinski/Press Association/Pixsell

Unatoč brojnim komplimentima na račun odijevanja kojima su ju častili modni kritičati, nazivajući ju novom modnom ikonom i tvrdeći kako je već sada svojim modnim izričajem prestigla šogoricu Kate Middleton, čini se kako njezina modna zaigranost i razboritost nisu dugo potrajali.

Lijepa Meghan odabrala je prljavobijelu 'Flavia' midi haljinu 'A' kroja i prozirnih dugih rukava londonskog brenda Goat koja je u svega nekoliko sati nakon što objavljene prve fotografije rasprodana do posljednjeg komada, unatoč ne baš pristupačnoj cijeni od gotovo 5.000 kuna. Spomenuti brend specijaliziran za luksuzne komade odjeće od svile, kašmira i vune koji je 2001. osnovala Jane Lewis, ujedno je i jedan od omiljenih brendova Kate Middleton.

Iako se bivša zvijezda 'Suitsa' vjerojatno trudila do posljednjeg detalja uklopiti u idealnu sliku kraljevske obitelji, odabravši haljinu tipičnu za britanski kraljevski stil odijevanja, sigurni smo kako su se modni kritičari nadali od nje vidjeti nešto puno inovativnije.

Začinivši cjelokupni stajling tradicionalnim engleskim šeširom britanskog dizajnera Philipa Treacyja, satenskom pismo-torbicom brenda Wilbur & Gussie, salonkama s potpisom Tamare Mellon i decentnim dijamantnim naušnicama u obliku ruže koje potpisuje Vanessa Tugendhaft Joaillerie, Meghan je izgledala kao sestra blizanka vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton. Iako ne smatramo Kateino odijevanje lošim, Meghan je svojim prijašnjim odabirima postavili ljestvicu znatno više od ovog izdanja, pa se od nje puno više i očekivalo.

Iako je povod vrtnog slavlja proslava okruglog rođendana princa Charlesa, na slavlje su pozvani i svi članovi humanitarnih organizacija kojima je na čelu princ Charles. Princ im se na ovaj način želio zahvaliti na dugogodišnjem trudu koji su uložili u zaklade, a posebna počast odana je svima koji su se odazvali pomoći stradalima u terorističkom napadu na koncertu Ariane Grande u Manchesteru u svibnju 2017.

Službene fotografije s vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle Izvor: Pixsell / Autor: Alexi Lubomirski / Press Association / Pixsell