PRIJATELJI UZ DUDU

'Sve će biti u redu, Šimenc je od stijene odvaljen'

01.12.2014 u 12:09

Bionic
Reading

Vijest da je bivši vaterpolist Dubravko Šimenc u petak navečer doživio tešku prometnu nesreću zabrinula je njegovu obitelj, suprugu Iru, kćeri Niku i Karlu, dvogodišnjeg sinčića Toma te prijatelje i bivše suigrače koji mu putem društvenih mreža šalju poruke podrške

petak, 28. studenog, u poslijepodnevnim satima s četvoricom prijatelja doživio je prometnu nesrećuputujući prema bosanskohercegovačkom Blidinju. Trofejni sportaš bio jena suvozačkom mjestu u džipu Mitsubishi Pajero kojim su pri punoj brzininaletjeli na kamion natovaren drvima.


Trenutačno se bivši vaterpolist nalazi na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a ovih će dana biti premještan u Zagreb gdje ga čeka zabrinuta obitelj.

'Žao mi je za nesreću koja nadam se neće imati težih posljedica. Čuo sam se s obitelji, učinit ćemo sve kako da mu omogućimo što brži oporavak. Za dan-dva probat ćemo Dubravka premjesti u Zagreb. Velik je to šok za tijelo. Bio sam jako zabrinut, ali nadam se da će povrede brzo zacijeliti. Ovo je samo upozorenje svima da s dolaskom zime i loših uvjeta trebaju voziti s više pažnje i opreza', rekao je njegov prijatelj i bivši suigrač Perica Bukić.

Njegov bivši kolega vaterpolist Vito Padovan uvjeren je da će se Dubravko brzo oporaviti.

'Za nesreću sam čuo istu večer, a laknulo mi je kad sam doznao da je izvan životne opasnosti. Siguran sam da će se Dubravko oporaviti jer je čovjek od stijene odvaljen. Svakako ću ga posjetiti u bolnici da mu pružim podršku', dodao je Vito.

Dubravko Šimenc u karijeri je odigrao 200 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije i osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 150 puta.

Omiljenom bivšem vaterpolistu potporu na Facebooku dale su brojne javne osobe, između ostalih Sanja Doležal, Danilo Šerbedžija, Zlatko Mateša, Zlatan Zuhrić Zuhra, Mirna Zidarić i mnogi drugi te su mu od srca zaželjeli brz oporavak.