NAJVAŽNIJA PRAVILA

Svaki dobar otac bi ovo morao znati

06.02.2014 u 08:53

Bionic
Reading

Najjači uzori tijekom odrastanja, barem do nekih tinejdžerskih godina naši su roditelji. U najmlađim danima najveći su nam autoriteti i idoli, a posebno je osjetljiv odnos očeva i kćeri. Dok svoje princeze tetoše, maze, uče, možda nisu ni svjesni koliki utjecaj imaju na oblikovanje njihova samopouzdanja, osobnosti, percepcije koju će djevojčice imati o sebi i svojoj vrijednosti

Za sve očeve koji imaju male kćeri i za koje nije prekasno da usvoje neke nove spoznaje, evo popisa stvari koje moraju znati.

Pokazujte osjećaje i ljubav. Način na koji pokazuju ljubav i vole kćer iznimno je važan. Ona će na isti način voljeti sebe.

Pitajte je za osjećaje i slušajte je. Treba znati da je cijenite i da je vrijedna, prije nego što i ona sama postane svjesna svoje vrijednosti.

Iz načina na koji tretirate njezinu mamu, ona uči kako treba tretirati žene. Stoga, morate biti vrlo pažljivi, suosjećajni, uvažavati je i poštovati. Na taj način učite kćer da i sama to jednog dana traži u životu.

Ako ste ljuti na nju, ona to osjeća iako ne razumije. Razgovarajte s njom, objasnite joj.

Budite blagi. Kada govorite nježno i s uvažavanjem, puno bolje će vas razumjeti.


Oprezno s kritikama. Način na koji govorite o ženskim tijelima, čak i kada se šalite utječe na nju.

Znajte kako je utješiti. Ako joj pružite sigurnost i utjehu, znat će to isto tražiti u životu od svog partnera.

Učite je da voli, umjetnost, znanost, prirodu i naučit ćete je da je intelekt važniji od tjelesnog izgleda.

Pustite je da kaže što misli čak i ako je pogrešno i smiješno.
Mora znati koliko snažan glas ima, kao i da ima pravo izraziti svoje mišljenje.

Shvatite da je ponekad ranjiva i tužna i ne osuđujte je.  Ako demonstrirate nježnost, neće se bojati pokazati svoju ranjivu i osjetljivu stranu.

Tražite da vam pomogne. Ako joj dozvolite da s vama popravi automobil ili oboji sobu, vjerovat će da može sve kao i dečki.

Poštujte druge. Način na koji se odnosite prema drugim ljudima reći će joj puno više nego li sve što ste dotad napravili.

Pokazujte nježnost. Ljubite je, grlite i pokazujte ljubav na način koji je čist i ispravan. Tako će naučiti što je zdrav dodir.

Ne lažite jer vjeruje sve što kažete.

Ne izbjegavajte zahtjevne razgovore i ozbiljnu konverzaciju, jer joj šaljete poruku da nije vrijedna toga.

Shvatite sve ovo ozbiljno jer kćeri obožavaju svoje očeve i svaka vjeruje kako je ona najveći heroj na svijetu. Nikada ne podcjenjujte utjecaj svojih riječi ili djela na svoju kćer bez obzira na to koliko stara bila.