LIJEPA I ZDRAVA

Super vježbe za seksi noge

12.07.2013 u 10:32

Bionic
Reading

Želite tanja bedra i manju stražnjicu te smanjiti opseg bokova. Pogledajte ciljane vježbe koje će vam pomoći ostvariti cilj

Izolirajuće vježbe mogu učinkovito smanjiti opseg problematičnih zona: bedara, stražnjice i bokova. Provodite ih najmanje tri puta tjedno, a za najbolje rezultate kombinirajte ih s kardio treningom i uravnoteženom prehranom. Od rekvizita će vam trebati bučice ili traka za vježbanje (njen otpor ovisi o vama i vašoj formi).

Čučanj za ravnotežu
Stanite uspravno s nogama malo više raširenim od ravnine s kukovima. Spustite se u duboki čučanj, zadržavajući leđa ravnima, a ispruženim rukama ispred sebe dotaknite tlo. Oduprite se petama o pod i uspravite, istovremeno prebacujući svu težinu na desnu nogu dok podižete lijevo koljeno. Lijevom rukom se primite za gležanj, zadržite se u ovom položaju sekundu te vratite u početni položaj. Vježbu ponovite drugom nogom, sve dok ne dođete do 20 ponavljanja.

Naklon u stranu
Riječ je o 'putujućem iskoraku' koji ciljano djeluje na bedra, stražnjicu, bokove i mišiće trupa.
Stanite uspravno s nogama malo više raširenim od ravnine s kukovima, a prste isprepletite iza glave. Desnu nogu prekrižite iza lijeve i spustite se u čučanj. Desnu ruku također spustite do poda, a zatim se uspravite u početni položaj. Vježbu ponovite drugom nogom, sve dok ne dođete do 20 ponavljanja.


Mrtvo podizanje
Upregnite mišiće stražnje lože, stražnjice i donjeg dijela leđa.
Stanite s nogama malo više raširenima od ravnine s kukovima, a koljena blago savinite. Bučice držite u rukama ispred bedara, s dlanovima okrenutima prema unutra. Nagnite se unaprijed iz kukova i bučicama dotaknite tlo – sve do položaja u kojem su vam leđa paralelna s tlom. Koncentrirajte se na mišiće stražnjice pri podizanju tijela dopola od početnog položaja. Vratite se u pretklon (bučicama ponovno dotaknite tlo). To je jedno ponavljanje, a vaš je cilj 20 komada.

Ilustracije i ostale tri vježbe pogledajte na ordinacija.hr.