NAPRAVITE SAMI

Super jednostavne maske za blistavu kožu i kosu

02.02.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Među mnogobrojnim proizvodima za njegu kože i kose možda je najljepše pripremiti domaću masku i uživati u malom tretmanu nakon kojega ćemo se sigurno osjećati bolje

Osim što su kućni tretmani povoljniji jer ih sami pripravljate i nanosite, najčešće se radi o sastojcima koje već imate. Stoga se sjetite ovih prijedloga kada idući put budete imali malo slobodnog vremena i počastite se mini spa tretmanom.

Maska od meda i banane

Ovo je vrlo jednostavna maska koju preporučuje magazin InStyle, a naziva je čudotvornom.

Sastojci:

manja banana
žličica meda

Priprema:

Izrežite bananu na ploške, a zatim dodajte u zdjelu s medom. Vilicom zgnječite sastojke da dobijete glatku smjesu pa stavite na čistu kožu. Ostavite od 15 do 20 minuta prije ispiranja toplom vodom.

Avokado za kosu

Želite li kosi vratiti sjaj, posebno u ovim zimskim mjesecima, kada i ona stradava od grijanja, upotrijebite avokado.

Sastojci:

pola velikog avokada
dva bjelanjka

Priprema:

Narežite avokado na manje komade pa izmiksajte s dva bjelanjka. Stavite na kosu od korijena do vrhova i držite 15 minuta prije ispiranja pa operite kao što i inače radite.

Kokos i kurkuma

Ne koristite li inače kokosovo ulje i kurkumu, onda ćete za ovu masku prethodno ipak ići u nabavu, ali nećete požaliti nakon što isprobate ovaj recept.

Sastojci:

žlica kurkume
žlica meda
žlica kokosovog ulja
žlica malomasnog mlijeka

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u zdjelici i zatim nanesite na lice. Ostatak smjese smjestite u hermetički zatvorenu posudu, a u hladnjaku može stajati do tri dana. Ostavite od 15 do 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.