izbjegnite greške

Suknja je uvijek dobar izbor: Kako prema obliku tijela odabrati najbolji model?

29.04.2021 u 13:25

Bionic
Reading

Bez obzira na visinu te imate li vitku ili zaobljenu figuru, suknja je uvijek dobar izbor, no ključ modnog uspjeha leži u pronalasku one koja laska vašoj figuri. Kroj suknje i materijal treba birati prema obliku tijela, a ovi savjeti dobro će vam doći kako biste izbjegli česte modne pogreške

Suknja je važan dio svakog modnog ormara, bez obzira na godišnje doba. Za vrijeme hladnog dijela godine nosi se s čizmama i omiljenim gležnjačama, a u proljeće i ljeto odlično se slaže sa sandalama, loafericama i elegantnim cipelama, a neki modeli čak i sa tenisicama. Kratka, ultra duga verzija, uski modeli, A kroj ili pak oni lepršavi – izbor je stvarno velik, i baš zato je ponekad poprilično teško odabrati onaj koji nabolje odgovara obliku tijela i laska figuri.

Ono na što treba obratiti pažnju je usklađenost oblika tijela i kroja suknje koji mora naglasiti prednosti, a sakriti nedostatke. Uz ove savjete kupovina suknje bit će lagan zadatak, a pogreške zaboravljena prošlost.

Niska poput Lucy Hale

Prednosti: slobodno se poigrajte s duljinama. Ako široka suknja boemskog stila ne izgleda baš najbolje, pokušajte s mini verzija tog modela koji će savršeno odgovarati.

Suknje koje će vam pristajati: Odličan izbor su kraći modeli te suknje klasičnijeg četvrtastog kroja koje sežu iznad koljena. Traper suknja najbolje je u retro stilu, zakopčana sprijeda te visokog struka.

Suknje koje trebate izbjegavati: Duge suknje nisu dobar saveznik za one nižeg rasta, ti modeli bi vas mogli učiniti još nižima.

Zaobljena figura poput Mindy Kaling

Prednost: bez straha birajte modele s upečatljivim detaljima, ukrasima i prorezima s prednje strane.

Suknje koje će vam pristajati: Zaobljenoj figuri laskaju uže suknje koji prate liniju tijela. Modeli poput olovka suknje ili ravne uže suknje oblikovat će donji dio tijela, a uz njih najbolje je kombinirati malo šire i fluidnije gornje dijelove. Još jedno dobro rješenje je duga asimetrična suknja ukrašena prorezom na prednjoj strani.

Suknje koje trebate izbjegavati: Svi modeli koji dodaju volumen su veliko 'ne'.

Visoki poput Hailey Bieber

Prednost: U ovome slučaju imate sreće, možete si priuštiti, gotovo, sve modele suknji.

Suknje koje će vam posebno dobro pristajati: Iako nema puno toga s čime možete pogriješiti, izuzetno duge i fluidne suknje posebno će laskati vašoj silueti, a dobar izbor su i midi verzije.

Suknje koje trebate izbjegavati: uživajte, jer kada se radi o suknjama, sve vam je dopušteno.

Sportski tip poput Serene Williams

Prednost: imate vitku i fit figuru i to slobodno istaknite.

Suknje koje će vam dobro pristajati: Sportske kratke suknjice dobar su izbor, a elegantna, dobro i klasičnije krojena suknja dat će vam željeni profinjeni izgled. U svakom slučaju, odlučite se za fluidne materijale koji omekšavaju vašu zategnutu siluetu.

Suknje koje trebate izbjegavati: Klasične minice nisu dobar izbor jer će dodatno naglasiti vaša bedra.