NAGRADNJAČA

Sudjeluj u humanitarnoj kampanji Reci DA!

18.06.2014 u 14:02

Bionic
Reading

Reci DA! i do kraja lipnja sudjeluj u humanitarnoj akciji koju su pokrenule tvrtke P&G i Lidl, a kojoj je cilj prikupljanje sredstava za nabavu edukativnih materijala za djecu sa sindromom Down. Pokazalo se da djeca sa sindromom Down znatno brže napreduju uz pomoć posebnih aplikacija i računalnog programa Boardmaker koji se temelje na slikovnom svladavanju edukativnih sadržaja.

Na potrebu za obrazovanjem djece sa sindromom Down tvrtkama P&G i Lidl Hrvatska ukazali su u Hrvatskoj zajednici za Down sindrom. Predstavnici Zajednice u posljednjih nekoliko godina su postigli izniman napredak uključivanjem djece u vrtiće i škole, no i dalje su im potrebni posebno prilagođeni edukativni materijali.

'Pokazalo se da djeca sa sindromom Down puno lakše svladavaju jezik, ali i ostale vještine uz aplikacije koje su dostupne na tabletima te uz programske pakete Boardmarker. No, ova pomagala i potrebni edukativni materijali većini djece nisu dostupni zbog visokih cijena. Kampanja Reci DA! će nam pomoći da svladamo i ovu prepreku kako bi naša djeca mogla pokazati puni potencijal te kako bi se lakše uključili u život zajednice', rekla je predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom, Dinka Vuković.

Kampanja Reci DA! se provodi u svim trgovinama Lidl Hrvatska, a trajat će sve do kraja lipnja. Za kupnju bilo kojeg P&G proizvoda u Lidl trgovinama, P&G donira jednu kunu za nabavu edukativnih pomagala. U Hrvatskoj živi oko tisuću i šesto osoba sa sindromom Down, a oko devet stotina ih je u dobi do 20 godina.

Kampanju velikodušno podupire i dječji pisac i novinar Mladen Kušec koji je djeci sa sindromom Down posvetio i jednu priču te im darivao svoje knjige.

Više o humanitarnoj kampanji Reci DA! saznajte u videu.



Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio knjige Mladena Kušeca 'Bijela vrana' i 'Priče koje se vole smijati' te obiteljski poklon paket P&G-ja!

Nagradu su osvojile:

Tea Pavlović
Mara Vidaković

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.