KREATIVNO I PRAKTIČNO

Stvorite dodatan prostor za odlaganje u kupaonici uz nekoliko jednostavnih rješenja

06.03.2023 u 20:52

Bionic
Reading

Stručnjaci za uređenje doma donose nekoliko modernih rješenja kojima ćete stvoriti više prostora za sve što vam je potrebno u kupaonici

Kupaonica je uglavnom najmanja i najkorištenija prostorija u stanu, zbog čega je pravi izazov učiniti je istovremeno dovoljno komotnom i ugodnom za boravak, ali praktičnom da bi u nju stalo sve što je potrebno.

Od kozmetike, preko ručnika, do pribora za čišćenje stana, kupaonica je prostorija u koju odlažemo uistinu bezbroj stvari pa lako dođe do zagušenosti i neurednosti uslijed koje se smanjuje osjećaj ugode i komfora.

Kako biste to izbjegli i učinili svoju kupaonicu ugodnom i funkcionalnom te na vizualno pogođen način iskoristili svaki kutak, donosimo nekoliko savjeta za ugradnju praktičnih polica kojima ćete dobiti željen dodatni prostor.

Otvoreni zidni ormar

Zidni ormari otvorenih polica odličan su način da na jednom mjestu skladištite sve što vam je potrebno imati pri ruci. No za njih je nerijetko teško pronaći prostor, pogotovo u kupaonicama manjih površina.

Srećom, stručnjaci donose praktično rješenje - ugradnju iza WC školjke! Radi se o dijelu zida koji najčešće stoji nekorišten te je upravo zato najbolji odabir za dobivanje ekstra prostora.

Ovakav ormar vjerojatno ćete morati izraditi prema narudžbi, no uzevši u obzir njegovu praktičnost, riječ je o ulaganju koje se definitivno isplati!

Police

Ako vam se to čini kao preambiciozan pothvat, police bi mogle biti pravo rješenje za vas! Riječ je o nekolicini otvorenih polica idealnih za pohranu ručnika ili dekorativnih predmeta kojima ćete podići izgled tog prostora.

Kutne police

Kako biste iskoristili baš svaki kutak kupaonice, nikako nemojte preskočiti kutne police! One su odličan način da stvorite dodatni prostor u kojem možete držati razne prijeko potrebne sitnice, a mora se priznati i da izgledaju beskrajno chic.

Mala kolica

Kolica s policama jedan su od omiljenijih dodataka za male kuhinje, a zašto ih ne iskoristiti i u kupaonici? Na njima možete držati potrepštine poput zaliha sapuna, ručnika i toaletnog papira, a zbog malih dimenzija i pokretljivosti bit će najpraktičnije rješenje za dobivanje dodatnog prostora za odlaganje.

Kombinirajte police s grijačima

Viseći grijači nerijetko se koriste kao odlagači za ručnike jer ih najbrže osuše te osiguraju mekoću i toplinu prilikom svakog korištenja. No postoji još jedan način da ih maksimalno iskoristite, a to je da na njihovu površinu ugradite nekolicinu samostojećih polica. Pripazite na materijal i predmete koje ćete odlagati na njih zbog povišene temperature.

Ugradite viseću policu s vješalicama

Kako biste dobili najviše od svojih polica, na najnižu ugradite nekoliko vješalica i koristite ih za sušenje ručnika. Imajte u vidu to da police dobro učvrstite da bi podnijele težinu, a možete ih iskoristiti i u dekorativne svrhe te na njih objesiti viseće biljke i slične ukrasne predmete.

Za kraj, dizajneri interijera donose općenite savjete što učiniti kako biste postigli uredan izgled i maksimalnu iskorištenost prostora.

'Police u kupaonici praktično su rješenje, ali to ne znači i da ne mogu biti lijep vizualni dodatak. Obogatite ih biljkama, upečatljivim ručnicima i dekoracijama, a uvijek pripazite da su predmeti uredno i ravnomjerno posloženi da ne bi došlo do prenatrpanosti', kaže dizajnerica interijera Victoria Plum te dodaje:

'Ako imate malu kupaonicu, pripazite da police ne postavljate na pozicije gdje biste mogli udarati o njih. Najbolji odabir mogle bi biti kutne police ili one postavljene iznad toaleta ili umivaonika.'

U MODERNOJ BIJELOJ

U ovaj raskošan dom nije se teško zaljubiti, a tek kad vidite pogled s terase koji oduzima dah...

Pogledaj galeriju