GERARD WAY

Strip 'Watchmen' obilježio je moje tinejdžerske dane

29.01.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Gerard Way, pjevač i frontmen popularne američke grupe My Chemical Romance, otkrio je da je kako tinejdžer bio fasciniran stripom 'Watchmen' čija filmska ekranizacija u kina širom svijeta stiže u ožujku

Way (31) kaže da je u teen danima upijao kultni strip Watchmen pa je oduševljeno prihvatio ponudu da sa svojim bendom My Chemical Romance ili kraće MCR snimi pjesmu za soundtrack tog filma.

'Kao 15-godišnjak sam otkrivao Misfitse i gutao epizode Watchmena. Mislim me je sve to u neku ruku kasnije odredilo kao osobu. Počeo sam se i drukčije oblačiti, avangardnije', s nostalgijom se prisjeća svoga odrastanja Gerard Way.

MCR su na soundtracku 'Watchmena' obradili pjesmu Boba DylanaDesolation Row.

Strip 'Watchmen' izašao je 1986. u samo 12 brojeva, međutim još i danas uživa kultni status zbog svoje originalnosti. Radnja stripa smještena je u svijet u kojem su se svi maskirani heroji ili povukli u mirovinu ili su postali izopćenici.

Inače, film 'Watchmen' režira Zack Snyder koji je zaslužan za film 300, a u glavnim ulogama su Carla Gugino, Billy Crudup, Malin Akerman, Jeffrey Dean Morgan i dr.

Što se tiče My Chemical Romance koji su 2006. postigli ogroman uspjeh albumom The Black Parade, obožavatelje će razveseliti vijest da bend ulazi uskoro u studio gdje počinju snimati novi album.

Foršpan filma Watchmen: