NA SETU TRANSFORMERA

Stradala statistica dobila 18 milijuna dolara odštete

25.05.2012 u 08:34

Bionic
Reading

Nakon što je kabel probio vjetrobransko staklo u automobilskoj sceni, Gabriella Cedillo pretrpjela je ozbiljne ozljede glave. Iako je studio, prema riječima odvjetnika mlade glumice, činio sve da joj ne plate odštetu, dvije godine nakon nesreće sud je odlučio da joj producenti moraju platiti 18 milijuna dolara

Mlada žena, koja je ostala s trajnim oštećenjem mozga dok je radila kao statistica na snimanju filma 'Transformers 3', dobila je 18,5 milijuna dolara odštete, piše Daily Mail.

Tada 24-godišnja Gabriella Cedillo prevezena je helikopterom u bolnicu nakon što je stradala u automobilskoj sceni kad je pukao kabel i probio vjetrobransko staklo Toyote koju je vozila.

Mlada žena je u bolnici podvrgnuta hitnim operacijama, a nakon dvije godine rehabilitacije završila je s trajnim oštećenjem mozga. Njezini su odvjetnici tvrdili da je stradala jer statistima na setu nisu adekvatno zaštitili automobile, te dodali da su producenti filma, Paramount Pictures i DreamWork Studiosučinili sve kako bi izbjegli plaćanje naknade stradaloj djevojci.

Gabriella nije bila profesionalna kaskaderka, nego obična statistica koja je kobnog dana odlučila voziti svoj automobil u sceni na autoputu. 'Nismo bili obučeni kaskaderi', rekao je za RadarOnline jedan od statista. 'Bili smo plaćeni za korištenje svog osobnog automobila u toj sceni na autoputu. Nikada nas nisu informirali o opasnostima.' Brat Gabrielle Cedillo kaže kako je njegova sestra oduvijek htjela biti na filmu. Nesreća se dogodila pretposljednjeg dana snimanja, zbog čega je set zatvoren, a snimanje odgođeno.

Obiteljski odvjetnik izjavio je kako su njezine mentalne sposobnosti umanjene. 'S obzirom što su ljudi mislili kako će završiti, ona je sretna, ali ona sada ima funkcije malog djeteta', prenosi Daily Mail.