KORISNI SAVJETI

Što učiniti kad vam se mačka prehladi?

18.10.2015 u 09:01

Bionic
Reading

Baš kao i bilo koji drugi sisavac, i mačka se može prehladiti. Kako prepoznati prehladu te što vam je činiti, donosimo u nastavku teksta

Naši prijatelji s Mačkarice odlučili su se pozabaviti problemom prehlade kod mačke.

Ako ste svoju mačku redovno cijepili i time je zaštitili od mačjih zaraznih bolesti, tada možete biti mirni jer te bolesti neće razviti, no cijepljenjem ne preveniramo bakterijske infekcije i usputne viroze.

Za razvoj neke bolesti odgovoran je uzročnik i imunološki odgovor organizma, a treba napomenuti da su starije mačke i mačići podložniji infekciji.

U svrhu jačanja imuniteta bitna je pravilna i izbalansirana prehrana koja sadrži sve što je potrebno za optimalan razvoj, kao i stanje organizma te redovna cijepljenja i pravilna njega. Brinite se o svojoj ljubimici onako kako biste se brinuli o sebi, a to uključuje redovne preglede veterinara i pravovremenu reakciju ako je došlo do razvoja bolesti.

Kad je prehlada u pitanju, moći ćete zapaziti ove simptome: kihanje, kašljanje, iscjedak iz očiju i nosa, a povremeno i nagon za povraćanjem ili proljev ako se radi o tonzilitisu (mačka vrlo često u slučaju tonzilitisa gutanjem gnoja pokvari probavu pa su kao simptom mogući i proljev i povraćanje). Moguća je i povišena tjelesna temperatura, ovisno o uzročniku bolesti i općem stanju organizma.

Ostatak savjeta možete pročitati preko ove poveznice