PREVARA NA NEKOLIKO NAČINA

Što točno smatramo nevjerom?

26.08.2013 u 14:19

Bionic
Reading

Iako se pravila veza mijenjaju kako se društvo razvija i parovi imaju više slobode nego ranije, prevara je i dalje čin zbog kojeg odnosi pucaju. Što je točno prevara, kako biste se ponijeli da vas partner prevari te definiraju li muškarci i žene nevjeru na jednak način - neka su od pitanja kojima se nedavno pozabavilo jedno američko istraživanje

Nekoliko američkih stranica za online upoznavanje provelo je manje istraživanje u kojem je sudjelovalo 2700 samaca između 18 i 60 godina.

Što je točno prevara za muškarce i žene? Studija je otkrila da 100 posto ženskih ispitanica smatra prevarom ljubljenje partnera s drugom osobom, a na isti način razmišlja 86 posto muškaraca.

Sukladno tome, 77 posto žena i emocionalnu vezu s drugom osobom smatra nevjerom, u odnosu na 55 posto muškaraca. Također, oko 82 posto žena i 56 posto muškaraca slanje SMS poruka ili online flert ubrajaju u nevjeru.

'Žene su oduvijek bile sklonije monogamiji nego muškarci', kaže Rachel Sussman, bračna i obiteljska terapeutkinja iz New Yorka koja je pomogla u analiziranju rezultata dobivenih studijom.

'Kada se ove statistike uzmu u obzir, treba zapamtiti da različita razmišljanja o ovoj problematici mogu stvoriti razdor u vezi. Komunikacija i razgovor važni su prije nego što dođe do problema kako bi se izgradilo povjerenje u vezi', zaključuje Sussman.

Više o ovoj temi možete pronaći na ordinacija.hr.