ODLIČNE ZA PROBLEMATIČNU KOŽU

Što su snježne gljive, trend koji je zaludio beauty entuzijaste?

05.08.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Trend 'snježnih gljiva' već odavno je poznat u Aziji zbog snažnih antioksidativnih svojstva kojima pomažu koži u zaštiti od štetnih vanjskih utjecaja, ali i zbog činjenice da su odličan izbor u tretiranju problematične kože sklone aknama. Odnedavno su dostupne i na hrvatskom tržištu, a sve zbog certificirane formulatorice Ane Lilly koja ih je uvrstila u svoju kozmetiku

Iako na prvu ne zvuči primamljivo uvrstiti gljive u svoju beauty rutinu, azijska kozmetička industrija to čini već stoljećima. Japanski zakoni o sastavu kozmetičkih proizvoda poznati su kao najstroži, a ovu 'snježnu gljivu' uvrstili su zbog nježnog anti age djelovanja na kožu, ali i rezultata koje su ove posebne gljive ostvarile u tretiranju problematične kože.

'Tremella fuciformis', 'snježne gljive' ili 'beauty mushrooms' donedavno nisu bile dostupne na hrvatskom tržištu, sve dok ih jedna Hrvatica nije otkrila u Americi te uvrstila u svoj brend.

Ana Lilly Zagrepčanka je koja je nekoliko godina provela u Americi, a hrabrim povratkom u rodni kraj hrvatskoj je beauty sceni donijela i vlastite proizvode koje je kreirala kako bi tretirala vlastiti problem s aknama, a formule koje su joj pomogle sada rado dijeli i sa svojim klijentima.

Kako se razvila ljubav prema kozmetici? Odakle želja za kreiranjem vlastite linije proizvoda?

Priroda je oduvijek dio mene jer sam u djetinjstvu voljela s bakom sakupljati različito bilje podno Velebita. Zajedno smo izrađivale macerate i to mi je uvijek bilo vrlo zanimljivo. Tijekom odrastanja sam stalno imala neke probleme s kožom od akni i ekcema do dermatitisa, svašta sam pokušavala, a ništa mi nije pomagalo. U Zagrebu sam krenula na radionice izrade prirodne kozmetike, a kada sam vidjela rezultate rodila prava ljubav!

U vašoj kozmetici koristite i jedan poseban sastojak, a to su snježne gljive koje se nazivaju još i 'beauty mushrooms'. Kako ste saznali za njih?

Dok sam živjela u Americi, otkrila sam jedan japanski brend koji ih je koristio u svojoj kozmetici. S obzirom da Japanci imaju prekrasnu kožu, a jako stroga pravila u korištenju sastojaka u kozmetičkoj industriji - jako sam se zainteresirala!

Proučavala sam studije o snježnim gljivama i otkrila da pomažu u proizvodnji kolagena, da imaju anti age svojstva i da su nježne prema osjetljivoj koži. Odlučila sam ih isprobati u serumu i već nakon par dana vidjela sam wow efekt na koži.

U Hrvatskoj je trenutno jako popularan hijaluron. Zašto ste se vi odlučili baš za ovu posebnu vrstu gljiva, a ne za ovaj već dobro poznati sastojak?

Snježne gljive zapravo i nazivaju novom hijaluronskom kiselinom! Prije jesam koristila hijaluron, ali sam istraživanjem došla do zaključka da su gljive čak i učinkovitije za kožu. Imaju jako slična svojstva, no snježne gljive imaju manje čestice pa bolje prodiru u kožu.

Kako to da beauty mushrooms još uvijek nisu toliko popularne u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj je to potpuno novi proizvod na tržištu, a u Europi i Americi ih nazivaju novom hijaluronskom. U Aziji su popularne već stoljećima i tamo ih nazivaju 'beauty mushrooms'.

Rezultati nisu vidljivi preko noći i iza lijepe i njegovane kože stoje i briga i odricanje, ali tko će prvi vidjeti rezultate korištenja seruma?

Efekte mogu vidjeti žene i muškarci različitih tipova kože, a posebno oni zrele i osjetljive kože jer pružaju dugotrajnu hidrataciju, poboljšavaju elastičnost kože, potiču proizvodnju kolagena te pomažu smanjiti pojavu crvenila i finish linija.

S prodajom ste započeli u Americi, a onda ste se hrabro vratili u Hrvatsku za vrijeme lockdown-a. Jesu li Hrvatice već prepoznale vaše proizvode?

Moje klijentice su vrlo raznolike, a najčešće su to dame u dobnoj skupini od 30. do 50. godine. Njihova koža je vrlo različita, a najčešće mi se obrate putem web stranice za preporuku i individualni pristup.

  • +2
Ana Lilly Izvor: Promo fotografije / Autor: Mirna Marić