LISTA ŽELJA

Što muškarce, a što žene najviše privlači kod partnera

07.08.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Kakvi muškarci doista privlače žene? Novo istraživanje pokazalo je kako čak osam od deset žena na muškarcu najviše privlači dobar smisao za humor, češće nego izgled, a brojke pokazuju kako većina žena traga za duhovitim muškarcem koji dobro upravlja osobnim financijama. I muškarce, baš kao i žene, privlači smisao za humor, no izgled im je u prosjeku važniji

Zaboravite na izgled i visoke plaće; ono što žene doista privlači na muškarcima je dobar smisao za humor, pokazalo je novo istraživanje, a autori studije tvrde kako žene doista žele partnera koji ih može nasmijati. U istraživanju je osam od deset žena izjavilo kako je upravo smisao za humor kvaliteta koju najviše cijene kod potencijalnog partnera, a na drugom mjestu se nalazi mudro upravljanje financijama.

Istraživanje je pokazalo da i muškarce u žena privlači smisao za humor, no visoko na popisu nalazi se i atraktivan izgled. U provedenom istraživanju sudjelovalo je više od dvije tisuće muškaraca i žena koji su odgovarali o kvalitetama koje bi trebao imati njihov potencijalni partner, a istraživanje je provela kreditna tvrtka Experian.

Brojke pokazuju kako žene najviše priželjkuju duhovitog muškarca (87 posto), a 75 posto ih želi financijski odgovornog partnera. Sljedeća je na listi nalazi inteligencija, a 65 posto žena želi partnera koji je jako zgodan. Svega 44 posto žena kaže kako im je važno da muškarac dobro zarađuje.

Izgled je muškarcima važniji faktor nego ženama, a manje im je važna financijska odgovornost.
Istraživači su također otkrili kako se šest od deset parova svađa oko novca, a 75 posto ispitanika kaže kako sve važne financijske odluke donose u dogovoru s partnerom.

Što žene žele kada su muškarci u pitanju:
Smisao za humor (87 posto)
Financijska odgovornost (75 posto)
Inteligencija (74 posto)
Dobar izgled (65 posto)
Planovi za obitelj (64 posto)
Jasni životni ciljevi (59 posto)
Obrazovanje (47 posto)
Dobra plaća (44 posto)
Ciljevi po pitanju karijere (40 posto)
Zanimanje (32 posto)
Porijeklo (26 posto)
Bogatstvo (21 posto)

Što muškarci žele kada su žene u pitanju:
Smisao za humor (80 posto)
Dobar izgled (67 posto)
Inteligencija (65 posto)
Financijska odgovornost (55 posto)
Definirani životni ciljevi (45 posto)
Obrazovanje (41 posto)
Obiteljski planovi (36 posto)
Dobra plaća (25 posto)
Ciljevi po pitanju karijere (24 posto)
Porijeklo (21 posto)
Zanimanje (19 posto)
Bogatstvo 12 (18 posto)