BEAUTY KUTAK

Što morate znati o njezi obrva i trepavica?

04.06.2015 u 07:05

Bionic
Reading

Lijepe obrve i trepavice najljepše naglašavaju pogled, stoga ih moramo redovito i pravilno njegovati

Obrve i trepavice imaju svoj rok trajanja, zato je bitno pravilno ih njegovati kako bi brže rasle i obnavljale se.

Prije svega, obrve morate držati urednima i savršeno oblikovanima. U posljednjih nekoliko sezona trendovi nalažu da budu gušće i prirodne, pa uklonite samo dlačice koje rastu ispod linije obrve ili poneku zalutalu iznad. Nakon što ih počešljate posebnom četkicom u smjeru rasta, učvrstite ih mrvicom gela ili laka. Obrve morate redovito njegovati, a dobro je namazati ih svaku večer ricinusovim uljem. Stavite kap ulja na meku četkicu za zube i nježno četkajte obrve u smjeru rasta i prema gore.

383993,383929,383885,383811Trepavice također traže njegu, stoga nikad nemojte otići na spavanje bez skidanja šminke jer njeni ostaci oštećuju korijen pa postaju slabije i opadaju.

Nikako nemojte previše agresivno trljati trepavice jer i to pospješuje njihovo slabljenje. Kako bi bile lijepe i guste, namažite ih ricinusovim ili bademovim uljem. Manje od kapi ulja nanesite na meku četkicu te vrlo nježno i pažljivo četkajte u smjeru rasta. Mnogi ističu i prednost korištenja vazelina koji također može pomoći u oporavku trepavica. Nakon što skinete šminku nanesite malo vazelina prstima, pazeći da vam ne uđe u oči, a ako su vam one osjetljive, moguće je da će vas malo iritirati pa pripazite.

Osim ricinusovog ili bademovog, odlično je rješenje i kokosovo ulje, a samo mrvicu ga pažljivo nanesite na trepavice prije spavanja. Njezi trepavica mogu pomoći i minerali i vitamini iz maslinovog ulja. Uzmite vatirani štapić pa njime nanesite maslinovo ulje na korijen trepavice i ostavite da djeluje oko pet minuta te isperite mlakom vodom. Ako budete disciplinirani, vaše će trepavice već nakon mjesec dana biti gušće i sjajnije.

Ukoliko niste oduševljeni ovim uljima, pokušajte s posebnim regeneratorom za njegu trepavica ili tzv. primerima za trepavice.

Kad god imate priliku, odmorite trepavice od make-upa i nemojte koristiti maskaru.