SAVRŠEN SPOJ

Što je ljepše, kuća ili vrt koji je okružuje?

13.04.2013 u 08:00

  • +11

Luksuzna rezidencija

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Luksuzna rezidencija smještena u Connecticutu primjer je funkcionalne moderne kuće čiji moderni dizajn se savršeno slaže s klasičnim elementima

Luksuzna rezidencija okružena idiličnom prirodom i uređenim paviljonima nosi naziv The New Canaan Residence, a svoj izgled može zahvaliti arhitektonskom studiju Specht Harpman iz Connecticuta.

Prilikom uređenja ovog luksuznog doma glavni cilj arhitektima bilo je povezivanje vanjskog i unutarnjeg prostora. Stvaranjem na prvi pogled neprimjetnih, no izravnih prolaza kroz dramatične velike staklene površine, arhitekti su uspjeli stvoriti osjećaj dobrodošlice kako za same vlasnike, tako i za sve posjetitelje koji već pri samom ulazu u rezidenciju imaju osjećaj kao da ulaze u plutajući paviljon smješten u krošnjama drveća.

Dio u kojemu se nalazi bazen i kućica za bazen naglašavaju jake i ravne linije koje prevladavaju u projektu te klasična suvremena dizajnerska rješenja.

Svaki dio unutrašnjosti naglašen je masivnim tamnim podovima i prozorima koji se protežu od poda do stropa, koji omogućuju prolazak velike količine dnevne svjetlosti u unutrašnjost koja ostavlja dojam svježine zbog stabala i zelenila koji okružuju cijelu kuću.

Prostrana staklena vrata i terase omogućuju da se gotovo cijela kuća otvori prema uređenom vrtu, a samo uređenje interijera vrlo je jednostavno, funkcionalno, no ipak s dovoljnom dozom modernog štiha koji se uklapa sa klasičnim komadima.