RAZLOZI DA BOLI GLAVA

Što će vam muškarci sve reći kako bi izbjegli seks?

30.01.2013 u 13:31

Bionic
Reading

U novom istraživanju znanstvenici su otkrili najčešće razloge koje muškarci navode kako bi izbjegli seks sa svojom partnericom. Tako muškarci najčešće odbijaju seks radi gledanja sapunice, a muškarci za seks nisu raspoloženi ni nakon obilnog obroka. Međutim, liječnici upozoravaju kako muškarci različite isprike smišljaju kako bi sakrili probleme s erektilnom disfunkcijom

Studija koju je proveo Lloyds Pharmacy Online Doctor pokazala je kako muškarci nerijetko posežu za različitim isprikama ne bi li izbjegli večer strasti s partnericom. Tako se u bračnim krevetima često može čuti muškarčeva isprika kako nije raspoložen za seks jer gleda epizodu sapunice na televiziji, piše Daily Mail

Nevjerojatno, no istinito: muškarci, prema riječima znanstvenika, baš kao i žene, kao ispriku za odlaganje seksa navode loše vrijeme ili pak zauzetost gledanjem serije. Rezultati istraživanja pokazuju kako je 60 posto muškaraca svojoj partnerici rekli kako su preumorni za seks, dok je polovica muškaraca rekla kako nisu raspoloženi za seks.

Međutim, istraživanje u kojemu je sudjelovalo dvije tisuće muškaraca pokazalo je kako sedam posto muškaraca ima problema s erekcijom te seks izbjegavaju kako bi sakrili taj problem, no prema istraživanju koje je proveo Lloyds Pharmacy Online Doctor, samo 16 posto žena shvati da njihov partner ima erektilnu disfunkciju.

Ostale isprike kojima se muškarci služe su prisutnost kućnih ljubimaca koji zainteresirano promatraju svoje vlasnike, zauzetost računalnom igricom Call of Duty te obilan obrok. Međutim, liječnici upozoravaju kako bi pravi razlog iza svih tih isprika mogao biti taj da muškarac zapravo ima problema s erekcijom. Naime, čak četvrtinu muškaraca u jednom trenutku života pogađa problem erektilne disfunkcije.

Istraživanje, objavljeno povodom emitiranja prve britanske televizijske reklame za liječenje erektilne disfunkcije, naglašava pod kakvim se pritiskom muškarci ponekad osjećaju. Gotovo petina muškaraca koja je sudjelovala u istraživanju rekla je kako nemogućnost trenutne erekcije smatra znakom zdravstvenog problema, dok polovica ispitanih muškaraca smatra kako je izostanak erekcije između jedne i pet minuta siguran znak erektilne disfunkcije.

Svaki četvrti muškarac priznaje kako zbog tog problema u potpunosti izbjegava seks, a taj broj se povećava na 42 posto muškaraca u dobi iznad 55 godina. Iako 47 posto muškaraca kaže kako bi pri prvim znacima problema potražila stručnu pomoć, njih svega 24 posto bi se odlučilo o tome razgovarati s partnericom. Zabrinjavajuće, čak 21 posto muškaraca otkriva kako bi im o tom problemu bilo neugodno razgovarati s bilo kime.

Erektilna disfunkcija najčešće pogađa muškarce u dobi od 56 do 65 godina, a Tom Brett, liječnik iz Lloyds Pharmacyja kaže: 'Erektilna disfunkcija može se javiti u bilo kojoj fazi života, no to ne mora značiti kraj intimnosti. Važno je da muškaraca o tome može razgovarati s liječnikom te se posavjetovati kako postići i zadržati erekciju.'