MAKE UP ŠKOLICA

Što bi svaka žena trebala znati o šminkanju?

22.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Za besprijekoran izgled kao iz časopisa trebate samo dobru rasvjetu, nekolicinu dobrih proizvoda i dva-tri vizažistička trika

Prvi korak u šminkanju je nanošenje podloge, odnosno tekućeg pudera prstima, (mokrom) spužvom ili kistom. Veće nepravilnosti, poput hiperpigmentacija, prekrijte korektorom (kremastim ili tekućim) pomoću plosnatog kista pa ga dobro razmažite. Manje nedostatke, poput prištića, prekrijte korektorom pomoću tankog kistića pa ga utapkajte.

Tamne podočnjake nemojte dodatno naglašavati korektorom, nego ih 'obasjajte' posvjetljivačem ili highlighterom. Osim oko očiju, posvjetljivač možete nanijeti i na hrbat nosa, vodoravno na čelo, oko nosnica, iznad gornje usne i okomito na bradu.

Kako se cijela 'kremasta glazura' ne bi brzo razlila, fiksirajte je puderom u prahu. Odlični su univerzalni u 'bijeloj', zapravo, prozirnoj varijanti, ili oni u kamenu, kao što je Essence Mattifying Compact Powder koji se nanosi spužvastim jastučićem.

Tehnike nanošenja rumenila razlikuju se ovisno o obliku lica, ali postoji i univerzalna. Koso rezanim kistom nešto čvršće teksture 'pokupite' rumenilo iz kutijice i ravnim potezima nanesite sredinom obraza u smjeru vrha uha. Rumenilo Chanel Joues Contraste iznimno je zahvalno jer je bogato pigmentom pa ga aplicirajte u jednom sloju za neutralan izgled, a u više za naglašeniju 'rumen'.

Prije maskare, nanosi se sjenilo. Ovisno o teksturi, možete ga aplicirati aplikatorom ili prstima. Za dnevne varijante i nevješte ruke toplu svijetu nijansu sjenila samo lagano utapkate kažiprstom po sredini gornjeg kapka.

Za kraj ono najsočnije, sjajilo! Boju i teksturu prilagodite svojim afinitetima, ali svakako isprobajte nanošenje prstima koje dopušta da malčice prijeđete rub gornje usne, čime ćete dobiti dojam volumena. No to se odnosi samo na izrazito svijetle nijanse sjajila. Više doznajte u Izlogu.