IDILIČAN DOM

Stan s pogledom koji ostavlja bez daha

22.04.2013 u 08:00

  • +6

Luksuzan stan u Kaliforniji

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Kalifornijski arhitektonski studio Horst Architects domišljatim izvedbama obnovio je ovaj skladan interijer te ga transformirao u divan dom smješten u Coroni del Mar s pogledom na plažu i ocean. Već pri prvom pogledu i oni najizbirljiviji mogli bi se složiti da je ovaj dom jedno doista bajkovito mjesto

Smješten u kalifornijskoj Coroni del Mar, prevedeno kao 'Kruna mora', ovaj dom uzdiže se iznad plaže, idiličnog je okruženja i gotovo iz svakog kutka doma pruža se divan pogled koji, posebice u vrijeme zalaska sunca, izgleda divno.

Prilikom osmišljavanja ovog projekta veliki problem je bio nedostatak prostora, tako da su arhitekti morali pronaći dobre dizajnerske ideje kako bi implementirali dom koji će imati prostor i za ured, ali i dovoljno mjesta za opuštanje. Uobičajeni prozori zamijeni su staklenim stijenama bez okvira, stvoren je topao i transparentni ambijent, pogled puca prema luci, a postavljene drvene rolete stvaraju intimnu atmosferu obasjanu poslijepodnevnim suncem.

U luksuznom i elegantno uređenom stambenom prostoru prevladavaju neupadljive sive i smeđe nijanse, a mramorne pločice integrirane u zid stvaraju romantičnu atmosferu, posebice kada se upali kamin.