BAŠ PO MJERI

Stan kakav bi poželjela svaka djevojka

10.07.2012 u 07:35

Bionic
Reading

Na prvi pogled jednostavno uređen stan prepun je detalja, a u svakom svom kutku otkriva ponešto o svome vlasniku čineći ga tako pravim domom iz snova

Kakav stan bi poželjela djevojka koja živi sama, a u slobodno vrijeme je vatrena obožavateljica putovanja i ronjenja? Upravo ovakav! Elegantna stan koji neupadljivim i pomno odabranim detaljima otkriva puno toga o svojoj vlasnici u samome početku bio je pred dizajnera Stanley Thama iz studija KNQ Associatess stavljen kao pravi izazov. Otvoreni prostor dnevnoga boravka i kuhinje odmah pri ulasku u intrigira, a dekorativni ukrasi poput zakrivljenih ukrasa iznad televizora te nabori an stropu podsjećaju na morske valove. Osim reljefasta oblika, zidove krasi i igra kontrasta te svjetlosti i tame.

Nijanse zelene, crne i bijele boje nastavljaju se i u kuhinji koja je velikim ogledalom prošaranim tamno smeđim drvenim okvirima odvojena od dnevnog boravka. Jarko naglašeni zeleni zidovi u odličnom su kontrastu s bijelom kuhinjom, a ni tu ne nedostaju detalji koji ovaj dom čine jako zanimljivim.

S dvije spavaće sobe, ovaj stan je i više no prostran. Glavna spavaća sobe ima sve što jedna žena može poželjeti – veliki krevet s nježnim sjenilima na prozoru, kupaonicu i walk-in ormar. Za goste tu je i gostinjska soba u kojoj je krevet domišljato podignut na stepenicu više od poda. Spavaće sobe za razliku od razigrane kuhinje s dnevnim boravkom su u nježnijim i smirenijim nijansama čineći ih neodoljivom oazom.