SAN SVAKOG NEŽENJE

Stan kakav bi poželio svaki muškarac

09.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ukoliko mislite da stan za neženje ne može biti moderna i udobna oaza, prevarili ste. Smješten u São Paulu, ovaj stan odličan je primjer kako stan namijenjen muškarcu koji živi sam može izgledati doista odlično

Stan namijenjen muškarcu samcu dizajniran u industrijskom stilu djelo je dizajnera interijera Diega Revolloa koji je ovaj stan u Brazilu uredio za potrebe odvjetnika koji živi sam. Cilj brazilskog dizajnera bilo je kroz uređenje stana istaknuti osobnost vlasnika te je prostor uredio kao moderan, elegantan dom otvorenog tipa s daškom industrijskog i pomalo sirovog stila.

Dizajn cijeloga stana baziran je na netipičnom stilu za jedan stan namijenjen muškarcu gdje se sofisticirane tamne nijanse susreću s onim svjetlijima odajući lagani dojam luksuza. Stan se prostire na 100 četvornih metara, a dodatni osjećaj prostranosti postignut je postavljanjem svijetlih cigli na zidove kuhinje i dnevnog boravka, a cigle koje se protežu i na drugi kat čak su i obložene vodonepropusnom smolom.

Stambeni prostor u prizemlju sastoji se od otvorenog dnevnog boravka spojenog s kuhinjom, a posebno se ističe velika staklena cijena koja zauzima cijeli jedan zid te se proteže i do druge etaže nudeći i više nego dovoljno dnevnoga svjetla. Moderna namještaj ravnih linija lišen je nepotrebnih detalja, a igra kontrasta sprečava da prostor djeluje hladno. Polukat je namijenjen kao spavaća soba spojena s kupaonicom, a ondje vlada potpuni open-space te između sobe i kupaonice nema granica.