TEŽAK RASTANAK

Srna nije željela napustiti svog spasitelja

30.10.2015 u 14:29

Bionic
Reading

Slatka mala srna imala je ozlijeđenu nogu te nije mogla pratiti majku i sestru pa je ostala napuštena. Srećom, dobar čovjek bio je u blizini i nije mogao podnijeti pomisao da će završiti kao plijen neke divlje životinje pa ju je spasio

Ako nas pitate kakav je čovjek Darius Sasnauskas iz Litve, možemo samo reći da je naš heroj. Plemeniti Litvanac spasio je povrijeđenu srnu u blizini Nacionalnog parka Yellowstone u SAD-u od sigurne smrti i brinuo se za nju dok nije ponovo mogla stati na noge.

'Uz sve te divlje zvijeri, srna nije imala šanse preživjeti. Inače ne podržavam držanje divljih životinja kao ljubimaca, ali ovo je bila posebna situacija', rekao je Sasnauskas.

Psi koje je Litvanac udomio sjajno su prihvatili malu srnu i skrbili za nju kao da je njihova. Uz puno truda i brige, oporavila se i onda je nastupio najdirljiviji trenutak cijele priče – rastanak.

Sasnauskas je pokušao pustiti srnu na slobodu, no ona ga nije željela napustiti. Napokon, jedne večeri Litvanac je ugledao njenu obitelj i uspio ju je ponovo okupiti.

Srna je zahvaljujući plemenitom Sasnauskasu danas zdrava i sa svojom obitelji.