PRIJAVITE SE!

Srednjoškolci, želite li na razmjenu u SAD ili Britaniju?

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.10.2010 14:06
  • Objavljeno 15.10.2010 u 12:30
upisi srednje škole 1

upisi srednje škole 1

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Andrija Lučić

Udruga Forum za slobodu odgoja raspisala je natječaj za program razmjene učenika srednjih škola Republike Hrvatske u najboljim srednjim školama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije

Natječaj se provodi već šesnaestu godinu zaredom u suradnji s American Secondary Schools for International Students and Teachers (ASSIST) i Headmasters' and Headmistresses' Conference (HMC).

Program je namijenjen učenicima drugih razreda, a provodi se u prestižnim srednjim školama koje su članice mreže škola ASSIST-a i HMC-a. Imajući na umu reputaciju tih srednjih škola, osobine koje se očekuju od potencijalnih stipendista jesu marljivost, kreativnost, komunikativnost i društvenost.

Bivši stipendisti su izrazili veliko zadovoljstvo stipendijom, školovanjem u inozemstvu, kao i velikim životnim iskustvom koje su stekli. Prednosti koje ističu su iskustvo multikulturalnosti, kao i razvijanje dijaloga s kolegama/icama iz cijelog svijeta.

Ovaj program fokusira se na stipendiste i njihove interese, želje i aktivnosti. Osim toga, fokus je stavljen na razvijanje osobnosti svakog pojedinog stipendista, a program im pruža značajnu podlogu za budućnost i daljnje školovanje.

Natječaj je otvoren do 12. studenog 2010. godine, pravila, prijavnicu i ostale potrebne dokumente možete pronaći na internetskoj stranici Foruma za slobodu odgoja, a u nastavku pogledajte promotivni spot natječaja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi