FATALNA MARISA

Sramežljiva ljepotica koja je godinama skrivala draži

29.07.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Slavni model i jedna od zanosnih Viktorijinih anđelica, Marisa Miller, među najpoznatijim je američkim ljepoticama te slovi za seks simbol. Međutim, putena Marisa u djetinjstvu je bila poprilično sramežljiva, a drugi su joj govorili da izgleda poput dječaka. Nije ni sanjala da će, kada jednom pokaže svoje zanosne obline, pokoriti piste diljem svijeta te modni svijet baciti na koljena

Rođena kao Marisa Lee Bertetta u kalifornijskom gradu Santa Cruzu, a danas diljem svijeta poznata kao Marisa Miller, pohađala je srednju školu Aptos High te se među vršnjacima nije previše izdvajala. Vrlo sramežljiva Marisa, kako sama kaže, u to vrijeme više je nalikovala kakvom dječaku, nego djevojčici, odijevajući se u široke sportske majice te izbjegavajući dotjerivanje.

No unatoč njezinu dječakom stilu, modni agenti su u Marisi prepoznali veliki manekenski talent kada joj je bilo samo 16 godina. Ubrzo nakon što su je dva talijanska modna agenta uočila u kafiću u San Franciscu, a nakon razgovora s njezinom majkom, mlada Marisa našla se u avionu za Italiju ni ne sluteći što je sve čeka.

Nakon nekoliko godina i više nego uspješne karijere, Marisa slovi za jedan od najuspješnijih američkih modela; njezini uspjesi su čak prozivani 'povratakom velikog američkog supermodela', a ne treba zanemariti njezin status seks simbola.

Vrlo sramežljivoj i poprilično konzervativno odgojenoj Marisi trebalo je vremena da se snađe u modnoj džungli. Prvi put je na sebe privukla pažnju pojavivši se 1997. godine u prvom broju magazina Perfect 10. Od amaterke do profesionalke, Marisa je napredovala nakon što je njezine fotografije vidio slavni fotograf Mario Testino koji se odmah uputio do Miamija gdje je Marisa u to vrijeme pohađala školu surfanja. Nakon što je snimio nekoliko fotografija, znao je da je upravo Marisa dobitna kombinacija te joj ponudio posao.

Suradnja je bila i više nego uspješna,te je lijepa Amerikanka u vrlo kratkom roku osvanula na naslovnici američkog i talijanskog izdanja prestižnog Voguea. Nakon toga modni svijet je doslovce poludio za Marisom, a njezina besprijekorna figura (86.5-58-89 centimetara na 173 centimetra visine) u kombinaciji s dugom plavom kosom i bademastim očima, nisu prošli nezapaženo.

Za samo šest mjeseci Marisa je postala ponosna nova članica bajkovitog kluba ljepotica – Victoria's Secreta - a krasila je i naslovnicu Sports Illustrated Swimsuit Issuea, i to nekoliko puta, a zasigurno najupečatljivija je ona iz 2007. godine na kojoj je pozirala bez ikakvih krpica, držeći samo iPod u rukama. Zanosna Marisa krasila je naslovnice drugih poznatih časopisa kao što su GQ, Maxim, Glamour, Cosmopolitan, Marie Claire, Elle i Vanity Fair.

Debitirala je 2004. godine kao Viktorijina anđelica, 2007. godine u društvu Heidi Klum snimila je i prvu televizijsku reklamu za Victoria's Secret. Samo godinu dana kasnije svoj uspjeh Marisa je dokazala pojavivši se na velikom reklamnom plakatu u samom središtu New Yorka, a 2009. godine upravo je Marisa dobila čast nositi poznati Fantasy grudnjak koji je te godine bio harlekin dizajna, ukrašen s 2300 dijamanata te privjeskom od 16-karatnog dijamanta, čija cijena je procijenjena na tri milijuna dolara.

Krajem 2010. godine, unatoč vrtoglavom uspjehu, Marisa je odlučila prekinuti suradnju s Vicoria's Secretom, a te iste godine u magazinu Forbes Marisa je otkrila da ju je posao modela promijenio te da zna kako, ako želi uspjeti i opstati u tom svijetu, mora samu sebe prodavati kao proizvod. Tako se nakon prekida suradnje s Victoria's Secretom usredotočila na proizvode koji odražavaju njezinu osobnost.

Ubrzo je predstavila vlastitu liniju cipela u suradnji s brendom Vans, nakon toga je postala prva glasnogovornica Harley-Davidsona, a nedavno se pojavila i u reklami za Buick. Osim snimanja televizijskih reklama, Marisa nije propustila okušati se i na velikom platnu te je glumila u filmu R.I.P.D. s Ryanom Reynoldsom i Jeffom Bridgesom.

Prije dvije godine Marisa je zasjela na ponosno treće mjesto FHM-ove godišnje liste 'Sexiest Women in the World', pretekavši čak i Megan Fox.

Uz uspješnu karijeru, Marisa nije zanemarila ni ljubavni život: udala se 2000. godine, u dobi od 22 godine, za instruktora surfanja te spasioca na plaži Jima Millera. Par se rastao nakon samo dvije godine braka, a Marisa je zadržala prezime Miller kojime se proslavila u modnom svijetu.

Ubrzo nakon razvoda upoznaje glazbenog producenta Griffina Guessa za kojega se udala 15. travnja 2006. godine, a par nakon šest godina braka nestrpljivo očekuje jesen, kada će im se roditi njihovo prvo dijete.

Marisa je uvijek uspijevala njegovati zavidnu figuru, a nesumnjivo će tijelo i nakon poroda vrlo brzo vratiti u formu. Za dobar izgled Marisa zaslužnim smatra surfanje koje jednostavno obožava, a jednom prilikom je otkrila još jednu tajnu: 'Jedem puno smeđe riže, quinou, čips od kelja. I uvijek sam svjesna svog tijela.'