SVE ZA NJU

Šopingirajte i sudjelujte u humanitarnoj akciji

15.10.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Multibrend dućan #Petrinjska7 i Bar & Club Babbar organiziraju 'Late nite Petrinjska 7'

S obzirom na to da je mjesec listopad tradicionalno posvećen borbi protiv raka dojke, tako će se i ovo premijerno izdanje događanja uključiti u navedenu humanitarnu kampanju.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), u 2011. od raka dojke oboljelo je 2126, a umrle su 894 osobe. Podatak za 2012. još je alarmantniji jer su umrle 1033 osobe, od toga 1018 žena i 15 muškaraca. Rak dojke i dalje drži neslavno prvo mjesto po broju oboljelih i umrlih žena. Budući da je rak dojke u izuzetno velikom porastu kako kod mlade, tako i kod 'starije' populacije žena, važnost preventivne kampanje 'SVE za NJU, najbolju prijateljicu' u djelovanju je na više razina - od prve informacije o bolesti, potom o važnosti i načinu samopregleda, informacija o redovitim pregledima te informacija o Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka.

Osim humanitarne note, ove akcija za cilj ima i oživljavanje centra grada. Posebno za ovu priliku multibrend dućan #Petrinjska7 će raditi produljeno, do 22 sata, a u periodu od 20 do 22 sata nova kolekcija bit će na popustu od 10 posto za sve vrste plaćanja. U isto vrijeme Bar & Club Babbar je pripremio nastupe renomiranih zagrebačkih DJ-a i brojna druga iznenađenja.

U sljedećim izdanjima projekta 'Late nite Petrinjska 7' želja je uključiti i druge ugostitelje i trgovce te reanimirati ulicu koja je jednom živjela punim plućima.