STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Smanjite unos šećera i to najmanje za pola!

30.12.2013 u 11:39

Bionic
Reading

Nagađa se da će Svjetska zdravstvena organizacija tražiti od proizvođača hrane da smanje udio šećera u namirnicama koje proizvode

Svjetska zdravstvena organizacija zabrinuta je zbog pretjerane konzumacije šećera i poručuje da bi svaka odrasla osoba trebala smanjiti unos šećera najmanje za pola!

Stručnjaci ističu kako se dnevno ne bi trebalo konzumirati više od pet žlica jer šećer je namirnica koja dovodi do srčanih bolesti, pretilosti, problema sa zubima te čitavog niza drugih zdravstvenih tegoba.

Nagađa se da će Svjetska zdravstvena organizacija tražiti od proizvođača hrane da smanje udio šećera u namirnicama koje proizvode. To neće proći lako s obzirom na to da će onda morati ulagati više novca u proizvodnju, a nijedan proizvođač ne želi povećati svoje troškove proizvodnje.


Stručnjaci su iznimno zabrinuti jer se nikada u povijesti čovječanstva nije konzumiralo toliko šećera, a u skladu s tim, povećava se i broj bolesti. 'Danas postoji mnogo dokaza da brojne namirnice koje sadržavaju šećer te njihova česta konzumacija dovode do pretilosti, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti', istaknuo je harvardski profesor Shrinath Reddy.