ISPLATI SE

Složite sami lijep aranžman za blagdan Svih svetih

30.10.2015 u 10:50

Bionic
Reading

Blagdan Svih svetih obilježava se 1. studenog, a to je dan u kojem obilazimo grobove najmilijih te zapalimo svijeću u sjećanje na njih

Uz svijeću, na blagdan Svih svetih neizostavan je cvjetni aranžman, najčešće od krizantema, manjih ili većih, te primjerice karanfila, a maćuhice se najčešće sade kao trajniji ukras. Rezane krizanteme s velikim cvijetom obično se biraju za aranžmane jer dulje traju dok one manje možete kupiti u teglama.

Ako ste ovih dana obišli tržnice, cvjećarnice ili veće trgovačke centre, sigurno ste primijetili da cijene aranžmana nisu nimalo povoljne. Krizantema se primjerice prodaje po 10 do 15 kuna dok se manji cvjetovi u teglama mogu naći po 20 i 30 kuna. Na poznatom zagrebačkom Trešnjevačkom placu su multiflorte u tegli i po 40 kuna, dok su složeni aranžmani od 80 do 150 i više kuna

Veliki trgovački centri konkuriraju tržnicama i cvjećarnicama povoljnijom cijenom pa se tegla multiflore može naći i za 10 kuna, no još stignete sami napraviti cvjetni aranžman s cvijećem po želji i uštedjeti nešto novca jer najčešće idemo u više obilazaka.

Također možete prilagoditi veličinu aranžmana, a osim samog cvijeća, ukrasnih grančica i malo kreativnosti, potrebno vam je postolje koje možete složiti od nekoliko povezanih grana i na njih staviti spužvu u koju ćete umetati svaki cvijet i ukras. Nemate li inspiracije, pogledajte videouratke koji vam mogu biti dobra početna točka i dati ideju za aranžman.

Aranžman od bijelih ruža

Aranžman od ljiljana i ruža