ELEANOR BALFOUR

Slavne ljepotice ne mogu odoljeti ovom nepoznatom brendu koji polako osvaja modni svijet

11.07.2019 u 15:08

Bionic
Reading

Samo tri godine nakon što je pokrenula vlastiti modni brend, britanska modna dizajnerica Eleanor Balfour osigurala si je impresivan popis slavnih obožavateljica

Od popularne pjevačice albanskih korijena, Due Lipe, reality zvijezde Kourtney Kardashian pa sve do slavnih zvijezda ulične mode poput Soraye Bakhtiar i Patricie Mainfield, odjevni komadi s potpisom brenda Eleanor Balfour osvojili su neke od najutjecajnijih dama današnjice.

Nakon diplomiranja na londonskom sveučilištu Central Saint Martins, Eleanor je modni zanat pekla u brendu Figue i modnoj kući Oscar de la Renta prije upuštanja u kreiranje vlastitog modnog brenda s fokusom na luksuznim, elegantnim i nosivim odjevnim komadima.

Njezina tipična estetika obuhvaća neku vrstu tekuće formalnosti s prilagođenim komadima od mekih i obrađenih tkanina sa ženstvenim detaljima.

Naviknuta na rad s jednostavnijim, jednobojnim materijalima, u aktualnoj modnoj kolekciji Eleanor se odlučila slobodnije poigrati s tkaninama u znaku tehnike tie-dye koja je stvorenoj kolekciji podarila modernu notu.

  • +8
Eleanor Balfour Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Reality zvijezda i osnivačica lifestyle portala Poosh, Kourtney Kardashian, nedavno je ugledana u bijelim trapericama visokog struka i remena s potpisom Eleanor Balfour, dok je pop zvijezda Dua Lipa svoju odvažnu modnu stranu pokazala u Eleanorinim komadima od vinila iz prošlosezonske kolekcije.

'Imam jasnu viziju djevojke za koju dizajniram odjeću. Ona mnogo putuje i zna što želi nositi u hladnim i tropskim krajevima i koliko joj je bitno da posjeduje svestrane odjevne komade', ističe dizajnerica.

Njezine kreacije kreću se u rasponu od 2500 do 13 tisuća kuna, a sudeći po brzom uspjehu i vojsci slavnih obožavateljica, ime Eleanor Balfour polako i sigurno osvaja modni svijet.