ZA SVAKU POHVALU

Slavna Tyra Banks zablistala u kreaciji s hrvatskim potpisom

11.01.2018 u 12:44

Bionic
Reading

Da hrvatski dizajneri polako, ali sigurno osvajaju inozemnu modnu scenu, dokazuje i slučaj osnivačice brenda Krie Design, čijoj kreaciji nije odoljela slavna Tyra Banks

Nakon što je 23. sezonu šoua 'Američki top model' u ulozi voditeljice odradila pjevačica kosovskih korijena Rita Ora, u novoj sezoni ponovno ćemo u toj ulozi gledati slavnu manekenku Tyru Banks.

Ovaj američki supermodel 90-ih na njujorškoj premijeri nove sezone šoua zablistala je u crnoj kombinaciji, djelu popularne hrvatske dizajnerice Kristine Burje koja se krije iza brenda Krie Design.

  • +7
Tyra Banks Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Poput nekolicine kolega s domaće modne scene, dizajnerica Kristina Burja također se može pohvaliti inozemnim uspjehom. Uz Tyru Banks, njezinim kreacijama nije odoljela r&b diva Ashanti i glumica Mädchen Amick, koja se proslavila ulogom Shelly u kultnoj seriji 'Twin Peaks'.

'Već dvije godine intenzivno radim na predstavljanju svog dizajna širom svijeta. Nakon Hrvatske, revije sam održala u Italiji, Austriji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i prošlog proljeća u Americi. Na predstavljanju u Los Angelesu bili su prisutni brojni stilisti koji rade s modnim časopisima i poznatim osobama. Ti kontakti rezultirali su editorijalima u časopisima i pojavljivanjem zvijezda poput pjevačice Ashanti i Tyre u mojim kreacijama', priznaje Kristina, ne skrivajući oduševljenje uspjehom.

  • +20
KRIEstmas party Izvor: Promo fotografije / Autor: Boris Štajduhar

'Divan je osjećaj vidjeti svoj dizajn na divnim, karakternim, sposobnim ženama diljem svijeta. To samo dokazuje da sam na pravom putu i da moj dizajn govori sve jezike. Trudim se da svaki komad koji dizajniram ima statement efekt, a to prepoznaju zaljubljenice u modu, bez obzira gdje žive i što rade', zaključuje dizajnerica.

Za supermodel 90-ih uoči predstavljanja nove sezone šoua 'Američki top model' stilisti su odabrali crni Krie Design top imena 'Bow Blazer', koji stiže s dugim rukavima i baršunastim vezicama na prsima.

Fotografiju na kojoj nosi top s domaćim potpisom Tyra je objavila na Instagramu, što je za svako dizajnersko ime odlična reklama.